Gyors vega Pizza Calzone
Hozzávalók
- pizza tészta, előre elkészítve
- 500 g édes, színes paprika
- 1 üveg fűszeres paradicsom szósz
- 5 újhagyma vagy mogyoróhagyma
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze bébispenót vékonyra szeletelve
- 225g reszelt mozzarella
Elkészítés
- Készítsünk elő 4 tésztagolyót, amiből a 4 calzonet fogjuk készíteni.
- Mossuk meg, és vágjuk vékony szeletre a paprikákat, a szárát és a magházat dobjuk ki. Adjunk hozzá egy evőkanál olíva olajat, egy csipet só, és keverjük össze.
- Közepes lángon kezdjünk el melegíteni egy nagy serpenyőt, és pároljuk meg benne a paprikákat és a hagymát, amíg egy egész picit megkapja. Tegyük át egy tálba, és keverjük össze a spenóttal, majd felhasználásig tegyük félre.
- Lisztezett felületen nyújtsunk köröket a pizza tésztából, de már ne gyúrjuk.
- Villával néhányszor szurkáljuk meg a tésztát.
- Kenjük meg a tészták egyik felét paradicsom szósszal, szórjunk rá egy kis mozzarellát, és egy adagot a paprikás-hagymás keverékből. Jöhet még egy kis sajt, majd hajtsuk rá a tészta másik felét, hogy egy zsebet kapjunk.
- Az illeszkedő széleknél hajtsuk vissza egy kicsit az alsó réteget a felsőre, hogy jól lezárjuk.
- Melegítsük elő a grillsütőt, majd tegyük a zsebeket az előmelegített sütőbe. Süssük mindkét oldalát néhány percig, amíg kezd megpirulni. Majd fordítsuk meg újra, egészen addig folytatva ezt a folyamatot, amíg teljesen el nem készül. Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni.
Megosztom barátaimmal