Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyümölcskenyér

Adásban volt: 2016. December 2.
A recepthez tartozó videó
2016. December 2.

Hozzávalók

  • 50 dkg BL 80 kenyérliszt
  • 1 ek. kínai ötfűszer
  • 1 cs. élesztő
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt barack
  • 5 dkg aszalt datolya
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg aszalt füge
  • kandírozott narancshéj
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 db tojás
  • 1 dl forró víz
  • 2 dl langyos tej
  • 1 ek. fügelekvár
  • 1 ek. méz vagy lekvár a fényezéshez

Elkészítés

1. A dagasztógépbe beletesszük a langyos tejet és az élesztőt, majd egy nagyobb kanál lekvárt. Hozzáadjuk a lisztet és egy pohár forró vizet, majd sózzuk, és egy nagy evőkanál mézet teszünk bele. Alacsony fokozaton elkezdjük keverni.

2. Felaprítjuk az aszalt gyümölcsöket, és fokozatosan hozzáadjuk a tésztához, és beleütünk egy tojást is. Nem kell túlságosan összedolgozni, a massza állaga akkor ideális, ha egy kicsit sűrűbb a nokedli tésztánál.

3. Formába töltjük a tésztát, majd legalább negyven percig meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokon 45-50 percet sütjük.

4. Egy edényben világos színű lekvárt melegítünk kevés vízzel, majd a sütőből kivett gyümölcskenyér tetejét megkenjük ezzel a keverékkel. Tálaláskor vaníliafagyit adhatunk mellé.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!