Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Könnyű desszert hétvégére: Fahéjas karamell flan

Túl szép, hogy igaz legyen. Pedig tényleg egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók

  • 6dl 2.8% tej
  • 2dl habtejszín
  • 6db egész tojás
  • 2db tojássárgája
  • 1ek őrölt fahéj
  • 1db vaníliarúd
  • 5ek kristálycukor
  • Karamellöntet:
  • 4-5ek kristálycukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

  1. A kristálycukrot  a vízzel alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk és még folyós állapotban beleöntjük a formába (ne ijedjünk meg, ha visszahúz a formába vagy ha esetleg nem egyenletesen tudjuk elosztani, sütés közben szépen el fog olvadni!)

2. A tejet és a habtejszínt felrakjuk melegedni a vaníliarúd kikapart belsejével  és a cukorral, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd félre húzzuk.

3. A tojásokat  egy habüstben felütjük, habverővel egyneműsítjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd apránként hozzácsurgatjuk a szobahőmérsékletűre visszahűlt tejes tejszínes keverékhez.

4. Habverővel alaposan összekeverjük majd ráöntjük a szufléformába öntött karamellre (ha nincs szuflé formánk akkor jó lehet egy sütésre alkalmas őzgerinc forma is)


5. 140 fokos sütőben vízfürdőben (magas falú sütésre alkalmas tepsibe vizet rakunk úgy, hogy a formában 3\4-ig lepje el) 40 percig sütjük, majd a hűtőben 2-3 órát hűtjük!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tejkaramellás kalácspuding

Tejkaramellás kalácspuding

Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.
Karamellizált hagymás mártogató

Karamellizált hagymás mártogató

Az édesre karamellizált hagyma teszi különlegessé ezt a joghurtos, márványsajtos mártogatót. Reggelire vagy esti filmnézéshez, beszélgetéshez ideális.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!