Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karamellás alma

2016. October 30.

Hozzávalók

  • 8 alma
  • 500g lágy karamell
  • 3 evőkanál habtejszín
  • mindenféle szórócukor
  • apróra vágott diófélék
  • olvasztott csoki
  • 8 pálcika

Elkészítés

1. Mossuk meg, és alaposan töröljük meg az almákat. A pálcikákat mélyen szúrjuk bele az almákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Tegyük a karamellt egy közepes lábosban, és közepes lángon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Néha megkeverve főzzük, amíg teljesen sima nem lesz. Csökkentsük a hőfokot.

3. Az almákat egyenként mártsuk bele a karamellbe, és rázzuk le róla a felesleget. Hempergessük meg a cukorban vagy diófélében,esetleg locsoljuk meg olvasztott csokoládéval, és tegyük a sütőpapírra. Tegyük a hűtőbe 15 percre, amíg a karamell megszilárdul. Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig tartsuk az almákat a hűtőben.

 

Forrás: www.justataste.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!