Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Rövid az eperszezon, használjátok ki! Nálam ilyenkor mindig jókora mennyiség lapul a hűtőben, és nemcsak édes, hanem sós ételekbe is teszek belőle. Ez a recept az egyik legfinomabb tavaszi salátám, általában vacsorára készítem magunknak.
2018. April 11.

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg csirke felsőcombfilé
  • 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 2 nagy marék rukkola
  • 2 nagy marék madársaláta
  • 25 dkg eper
  • 1 nagyobb alma
  • fél kis fej lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • kevés citromlé
  • 15 dkg camembert sajt

Elkészítés

A csirkehúst nagyobb kockákra vágjuk, zárható tálba szórjuk. Ráöntjük a tejet, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és lefedve 2 órára hűtőbe tesszük.

Ezután a húst lecsepegtetjük, vízbe áztatott nyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon átsütjük.

Közben a kétféle salátát keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a felcikkezett epret, a kockára vágott almát és lila hagymát, valamint a felkarikázott újhagymát. Összeforgatjuk, kevés olívaolajjal, sóval és citromlével ízesítjük.

Szeletelt camembert sajttal és a csirkenyársakkal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pitavacsora

Pitavacsora

Vega vacsi sok zöldséggel.
Kapros-uborkás tésztasaláta

Kapros-uborkás tésztasaláta

A nyár egyik hírnöke: a kapor!
Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

Ünnepi menüvé varázsolt zöldséges fogás

Napi ajánlatunk

Top videók