Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Clafoutis borsodóval

Adásban volt: 2017. April 20.
A recepthez tartozó videó
2017. April 20.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 körte
  • 2 alma
  • 1 lime
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek keményítő

  • A borhabhoz:
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tokaji édes bor

Elkészítés

1. A körtéket és az almákat meghámozzuk, a lime levével meglocsoljuk őket, hogy ne barnuljanak meg, majd felkockázzuk.

2. Közben egy serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ezen pároljuk meg a gyümölcsöket kevés cukorral és fél lime levével.

3. Ha a gyümölcsök kicsit megpárolódtak, hozzáadjuk a vegyes erdei gyümölcs mixet.

4. A keményítőt egy kevés hideg vízben feloldjuk, majd a raguhoz keverjük.

5. Egy keverőtálba ütünk 4 tojást, hozzáadjuk a csipet sót, a tejszínt és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

6. Egy tepsibe borítjuk a ragut, ráöntjük a tésztát, rákockázzuk a maradék vajat, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük.

7. A borhabhoz gőz fölött a tojásságákat és a bort habosra keverjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!