Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej

Zita megmutatja, hogy lehet tejet sütni, finoman, kókuszosan!
2018. február 22.

Isteni spanyol desszert, amin ezúttal csavartam egy kicsit a kókusz hozzáadásával. Ezen felül citromhéjjal, vaníliával és fahéjjal ízesítettem, de naranccsal is nagyon finom. Kívül ropogós, belül lágy. Kell ennél több egy borús hétköznap estén?

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 5 dl 3,5%-os tej
  • 1 fahéjrúd (vagy egy kávéskanál őrölt fahéj)
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • pár reszelés biocitromhéj
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • A panírozáshoz:
  • kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • porcukor és tetszőleges gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés

4 dl tejet felteszünk forrni egy lábasban a fahéjrúddal, a vaníliamagokkal, a citromhéjjal és a kétféle cukorral.

A maradék tejben kikeverjük az egész tojást és a tojássárgájákat, majd kevés meleg tejet adunk hozzá, és hozzácsorgatjuk a többi tejhez. A fahéjrudat eltávolítjuk. Apránként beleszitáljuk a kukoricalisztet és a kókuszreszeléket, és közepes lángon, folyamatosan keverve sűrű masszává főzzük.

Egy kb. 20×15 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk, és elsimítjuk benne a masszát. Fóliával letakarjuk, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ezalatt a massza megszilárdul.

A szilárd alapot éles késsel kockákra vágjuk, majd hagyományos módon kukoricalisztbe, enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk. A szeleteket közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve, gyümölcsökkel körítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Február 5-én az egész világ ugyanazt az édes finomságot, a Nutellát ünnepli. Először 2007-ben emlékeztek meg róla ezen a napon, az eseményt Sara Rosso amerikai blogger alapította, aki óriási Nutella rajongónak tartja önmagát. Jöjjön a Nutellás képviselőfánk!
Sültfokhagyma-krémleves baconnel, sajtchipsszel

Sültfokhagyma-krémleves baconnel, sajtchipsszel

Újabb recept a krémlevesek rajongóinak
Kínai desszert vacsora után: ötfűszeres almafánk

Kínai desszert vacsora után: ötfűszeres almafánk

Isteni finom csak fahéjjal ízesítve, de még különlegesebb, ha kínai ötfűszerrel dobjátok fel a hagyományos almafánkot. Ez a fűszerkeverék az egy rész fahéj mellett egy-egy rész csillagánizst, édesköménymagot, szecsuáni borsot és szegfűszeget tartalmaz, igazi fűszeres, téli íz.

Napi ajánlatunk

Top videók