Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így bírjuk rá illedelmesen vendégeinket a távozásra

A Sütimester egyik zsűrije, Mary Berry tanácsa
2018. October 9.

Minden házigazda azt szeretné, ha vendégei elégedettek lennének, és jól éreznék magukat a bulin. Viszont nincs annál kellemetlenebb, ha annyira jól szórakoznak, hogy elfelejtenek hazaindulni. Mary Berry, az elegáns vacsorapartik királynője angolos illedelmességet javasol ilyenkor.

Körülbelül 75 szakácskönyvvel a háta mögött Berry tudja, milyen egy jó vendéglátás – és annak a befejezése. „Egyes emberek szeretik, ha hosszúra nyúlik a vendégeskedés. Viszont ha mégis szeretnénk már, ha kiürülne a ház, feltűnésmentesen kezdjük el leszedni az asztalt.” – mondja Mary, majd hozzá teszi, a férje még a függönyöket is behúzza, hátha a vendégek veszik a célzást.

Amikor ezek sem működnek, érdemes finoman szóval is jelezni, hogy későre jár. Mondhatunk ilyeneket például: „Holnap még menned kell dolgozni? Szegénykém. Hívjak esetleg egy taxit, hogy gyorsabban haza keveredj?” Ha ez nem működik, jöhet a b-terv: „Maradsz még egy kicsit, akkor kinyitok még egy üveg bort.” Viszont ezzel vigyázzunk, mert fordítva is elsülhet.

Ha tudjuk jól, kik azok a vendégseregből, akik szeretnek nagyon sokáig maradni, szimplán mondhatjuk nekik, hogy vége a bulinak. Ha jól érezték magukat, nem sértődnek meg, és máskor is eljönnek hozzánk.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vendégvárás négy lépésben

Vendégvárás négy lépésben

Érdemes végiggondolni, hogy mit teszel meg a vendégeidért
Ennyi pizzát rendelj, ha vendégek jönnek

Ennyi pizzát rendelj, ha vendégek jönnek

A bűvös arányszámot mindenki jegyezze meg.
Ez a vendégváró snack tuti sikert jelent: nachos tál

Ez a vendégváró snack tuti sikert jelent: nachos tál

Mi rögtön dupla adaggal készítenénk!

Napi ajánlatunk

Top videók