Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Asztalterítés mesterfokon

Lépésről lépésre a lenyűgöző látványért.
2017. november 28.

Nemcsak a képmegosztó felületeken like-oló követőinknek érdemes szép látványt nyújtanunk, hanem vacsoravendégeinknek is. Legyen szó ünnepnapról, vagy csak egy átlagos vasárnapi ebédről, tíz főnek, vagy csupán kettőnek, a szépen megterített asztal látványa megteremti az étvágyat.

Kezdjük egy semleges törlőkendővel, vagy szalvétával. A kézi készítésű tányérok, és a hozzá nem passzoló, vintage, ezüst evőeszközök kellemes hatást keltenek. Az arany vagy sárgaréz színű dekor, egy feltűnő borospalack, virágos vázák (különböző növényekkel) kellő eleganciát adnak az eseménynek.

A színekkel is csak óvatosan bánjunk, egy kevés szín is elég a kellemes hatás megteremtéséhez. A finom színű kerámiabögrék, és a passzoló, pasztell kerámiavázák, a kellemes, bátrabb színű asztalkendő mellett remekül mutatnak. Az arannyal, ezüsttel festett diók ebbe az összeállításba dekorelemként teljesen passzolnak.

Merjünk elrugaszkodni a klasszikus terítéktől, mondjunk le az ünnepi porcelánról, az élére vasalt, hófehér, vászon terítőről. Rengeteg variációt alkalmazhatunk, melyek megteremtik a hívogató, otthonos hangulatot. A lényeg, a kellemes környezet, melyben jóízűen fogyaszthatjuk el az ebédünket.

forrás: Food52

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tippek a svédasztalos reggelihez

Tippek a svédasztalos reggelihez

Mutatjuk, hogy hozzuk ki a legtöbbet a hotelbéli reggeliből
Milyen borok kerüljenek az ünnepi asztalra?

Milyen borok kerüljenek az ünnepi asztalra?

Itt az ideje, hogy ma feladjuk a kézzel írott karácsonyi lapokat, és nem árt minél előbb kiválasztani az ünnepi menüsorhoz illő borokat is! Természetesen mindenben segítünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.