Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Asztalterítés mesterfokon

Lépésről lépésre a lenyűgöző látványért.
2017. November 28.

Nemcsak a képmegosztó felületeken like-oló követőinknek érdemes szép látványt nyújtanunk, hanem vacsoravendégeinknek is. Legyen szó ünnepnapról, vagy csak egy átlagos vasárnapi ebédről, tíz főnek, vagy csupán kettőnek, a szépen megterített asztal látványa megteremti az étvágyat.

Kezdjük egy semleges törlőkendővel, vagy szalvétával. A kézi készítésű tányérok, és a hozzá nem passzoló, vintage, ezüst evőeszközök kellemes hatást keltenek. Az arany vagy sárgaréz színű dekor, egy feltűnő borospalack, virágos vázák (különböző növényekkel) kellő eleganciát adnak az eseménynek.

A színekkel is csak óvatosan bánjunk, egy kevés szín is elég a kellemes hatás megteremtéséhez. A finom színű kerámiabögrék, és a passzoló, pasztell kerámiavázák, a kellemes, bátrabb színű asztalkendő mellett remekül mutatnak. Az arannyal, ezüsttel festett diók ebbe az összeállításba dekorelemként teljesen passzolnak.

Merjünk elrugaszkodni a klasszikus terítéktől, mondjunk le az ünnepi porcelánról, az élére vasalt, hófehér, vászon terítőről. Rengeteg variációt alkalmazhatunk, melyek megteremtik a hívogató, otthonos hangulatot. A lényeg, a kellemes környezet, melyben jóízűen fogyaszthatjuk el az ebédünket.

forrás: Food52

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tippek a svédasztalos reggelihez

Tippek a svédasztalos reggelihez

Mutatjuk, hogy hozzuk ki a legtöbbet a hotelbéli reggeliből
Milyen borok kerüljenek az ünnepi asztalra?

Milyen borok kerüljenek az ünnepi asztalra?

Itt az ideje, hogy ma feladjuk a kézzel írott karácsonyi lapokat, és nem árt minél előbb kiválasztani az ünnepi menüsorhoz illő borokat is! Természetesen mindenben segítünk!

Napi ajánlatunk

Top videók