Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tippek a svédasztalos reggelihez

Mutatjuk, hogy hozzuk ki a legtöbbet a hotelbéli reggeliből
2017. July 11.

Remek érzés csak lesétálni a hotel éttermébe és elfogyasztani a már elkészített reggelit. Van minden, amit csak el tudunk képzelni: péksütemények, kenőkék, gyümölcslevek, kávé, kakaó, zöldségek, gyümölcsök, műzli, és még sorolhatnánk.

De akadnak kellemetlenségek is. A bagel nem a legfrissebb, a gyümölcs sem a legjobb, a tojásrántotta pedig már legalább három órája áll a melgítőn. Ezek a középszerű dolgok viszont könnyen elkerülhetők. Mutatjuk is, hogyan:

Mérjük fel a lehetőségeket: Álmosan betoppanunk, megragadjuk a legközelebbi kenyeret és csak akkor vesszük észre, hogy van pirító is, mikor már megettük a felét. Előbb nézzük át a kínálatot, aztán kezdjük el megpakolni a tányérunkat.

Szavazzunk a frissekre: Ha van omlett, és épp előttünk készítik frissen, ne hagyjuk ki.

Válasszuk a helyi alapanyagokat: Más tájegységen járva érdemes kóstolni a helyi különlegességekből, hiszen ne csak a látványosságokat ismerjük meg, hanem a konyhát is.

Fontoljuk meg a szendvicset: Egy kis kreativitást igényel a saját szendvics összerakása, viszont a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Egy svédasztalon könnyedén megvalósíthatjuk a szendvicsálmainkat – kb. az összes létező hozzávaló kéznél van.

Készítsünk parfét: Igazából olyan, mint egy réteges szendvics – csak kenyér helyett joghurt, sonka helyett gyümölcs van. Mindenképp dobjuk fel zabpehellyel, vagy egyéb gabonával az extra rostokért.

Élvezzük a korlátlan gyümölcsfogyasztást: Előre felszelt dinnye, banán, citrusfélék, de az igazi csúcs a bogyósgyümölcsök. Utóbbiak igen drágák, ha sokat szeretnénk enni belőlük, így ekkor érdemes sokat fogyasztani.

Raktározzunk: Nem lopás, ha elteszünk egy banánt, vagy péksütit délutánra. Ha épp tele vagyunk, nehéz elképzelni, hogy leszünk még a nap folyamán éhesek. Amikor pedig beüt a korgó gyomor, hálásak leszünk, hogy elvittük azt a narancsot.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

15 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel (A 10. pont sokaknak lesz rossz hír, a 14. pont viszont irtó hasznos)

15 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel (A 10. pont sokaknak lesz rossz hír, a 14. pont viszont irtó hasznos)

Praktikus és kreatív stratégiák, hogy reggel ne a felesleges dolgokkal menjen el az idő

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!