Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pénztárcakímélő étkezés gyerekekkel, a nyaralás alatt

10 hasznos tipp
2017. June 17.

Nyaralás alatt nagyon nehéz ellenállni a helyi ínyencségeknek, emellett egészségesen és táplálóan étkezni – főleg gyerekekkel. Fontos továbbá, hogy anyagilag se nullázzuk le magunkat a kikapcsolódás során. Most mutatunk 10 tippet, hogy gondtalanul teljen a vakáció.

1. Csomagoljunk snacket a repülőre: Senki sem szeretne éhesen és nyűgösen várakozni a stewardessre, aki végül egy aprócska csomag mogyoróval bukkan fel. Csomagoljunk kis szendvicseket, friss vagy szárított gyümölcsöket, zöldségeket (+mártogatósokat), müzliszeleteket.

2. Legyen nálunk jégakku: Szerezzünk be hűtőtáskát (nem műanyagból, hanem szövetből készülteket) és jégakkukat. Emellett hasznos még, ha lefagyasztjuk a gyümölcsleveket, vagy almaszószokat, melyek ekkor már nem folyadékként funkcionálnak, így kijátszhatjuk a 100 ml max. folyadékfelvitelt a repülőtéren, plusz extra hűtésünk is lesz.

3. Nézzük ki a boltokat: Sokkal jobban tudjuk a költségeinket mérlegelni, ha előre feltérképeztük az úti célunk környékén elhelyezkedő élelmiszerüzleteket. Az interneten több üzlet kínálata és árai is elérhetőek (emellett az aktuális akciók is). Érdemes még utánanézni, hogy az adott országban milyen név alatt futnak a termékeke (pl.: a csokis tej Amerikában máshogy van, mint Angliában).

4. Főzzünk magunkra: Saját apartmanban valószínűleg van konyha, így ilyenkor könnyen készíthetünk valami finomat és táplálót, ami a gyerekeknek is ízlik – és a pénztárcánkat sem rövidíti meg annyira. Ha nincs konyha, akkor érdemes előre fagyasztott készételeket vinni (ha nem utazunk sokat), és egy elektromos főzőedényt.

5. Konyha nélkül is készíthetők olcsó és finom ételek: A szendvicsek, a saláták és a snackek ekkor a segítségünkre sietnek. Mindegyik rendkívül variábilis, így egy egész hét alatt sem lehet megunni.

6. Készüljünk piknikre: Legyen nálunk evőeszköz, vágódeszka, törlőrongyok, dugóhúzó, pléd, mosogató szivacs, mosószer, műanyag poharak, tálak.

7. Válasszunk körültekintően éttermet: Az internet (pl.: Trip Advisor) ilyenkor is segítségünkre van. Olvassunk utána a véleményeknek, nézzük meg az elérhető étlapokat, sőt, a kuponos oldalakat is bátran böngésszük át akciók után.

8. Ingyenes ajánlatok: Egyes vendéglátóhelyek ajándékokkal kedveskednek a gyerekeknek – ezeket bátran fogadjuk el.

9. Legyen saját vizes palackunk: Nemcsak a környezetet, de a pénztárcánkat is kíméljük, ha nem veszünk minden nap egy palackozott vizet (és dobjuk el este a palackot). Este töltsük fel a kiürült palackokat, rakjuk hűtőbe azokat, másnap reggel pedig jégakkunk és italunk is lesz.

10. A végén pedig egy kis lazítás: Ha jól osztottuk be a pénzünket, akkor egy kis dőzsölés is belefér a vakáció végén. Látogassunk meg egy helyi specialitásokat kínáló éttermet, vagy egy drágább cukrászdát, fagyizót. Ez ugyanolyan emlék marad, mint a tengerparti piknik közben elfogyasztott, még otthonról hozott, házi készítésű kekszek.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így választhatnak egészségesebb ételt a gyerekek

Így választhatnak egészségesebb ételt a gyerekek

Egy egyetemista találmánya az ötévesek számára

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!