Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A frissítő cukorkák tárolásán kívül másra is alkalmas! Éljen az újrahasznosítás!

15 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel (A 10. pont sokaknak lesz rossz hír, a 14. pont viszont irtó hasznos)

Praktikus és kreatív stratégiák, hogy reggel ne a felesleges dolgokkal menjen el az idő
2017. January 19.

Reggel valószínűleg jobb dolgunk  is akad, mint álldogálni a szekrény előtt, hogy mégis melyik kötött pulcsit vegyük ma fel; vagy rohangálni a házban a sálunkat keresve. A szakértők tippjei közül néhányat már lefekvés előtt érdemes bevetni:

1. Tegyük az ébresztőórát távol az ágytól: így muszáj kimászni ahhoz, hogy elhallgattassuk a csörgőórát – ezzel csökkentve a visszaalvás kísértését.

2. Legyen állandó helye a kulcsoknak, iratoknak, tárcának, hogy ne kelljen keresgélni a fontos dolgokat a reggeli rohanás közben.

3. Nézzük meg az időjárás-előrejelzést: így könnyebben kitaláljuk, mit vegyünk fel reggel. 

4. Tervezzük meg a másnapi outfitet: így kevésbé keveredünk belső vitába önmagunkkal a szekrény előtt.

5. Utazáskor különösen figyeljünk a reggelünkre: Nehéz egy megszokott reggeli rutint kialakítani, ha sokat utazunk. Tervezzük meg, hogy mit fogunk tenni másnap reggel, így rutin nélkül is menni fog a gyors készülődés.

6. Egyeztessünk a partnerünkkel:  beszéljük meg, kinek mikor kell a fürdőszoba, mit kell még indulás előtt elintézni, belefér-e a közös reggeli.

7. Csomagoljunk ebédet: készítsük el és csomagoljuk be a másnapi ételt – ezzel időt és pénzt is spórolunk.

8. Igyunk egy pohár vizet elalvás előtt:  Azért is hasznos ez a trükk, mert így reggel muszáj lesz mosdóba menni. Másik előnye, hogy ezzel hidratáljuk a testünket, amely – Michael Breus pszichológus és alvási szakértő szerint – az éjszaka folyamán dehidratálódik.

9. Hagyjuk elhúzva a sötétítőket: nehéz úgy aludni, ha fény világítja meg az arcunkat. A Nap emlékezteti a testünket és az elménket, hogy nappal van, ébernek és energiával telinek kell lennünk.

Na és mit kell tenni aznap reggel?

10. Szokjunk le a szundi gombról: hát persze, hogy csábító csak 5 percre visszaaludni, viszont, ahogy Timothy Morgenthaler alvási szakértő elárulja: „ A legtöbb szakember úgy gondolja, hogy a szundi gomb egyáltalán nem jó megoldás. Ha lenyomjuk azt a bizonyos gombot, akkor könnyen visszaalszunk és belépünk egy olyan alvási ciklusba, amit nem tudunk befejezni. Tehát kevésbé kipihenten ébredünk utána.”

11. Hideg zuhany: Élénkítő hatású, hiszen csökkentik a testhőmérsékletet. Tartogassuk a meleg vizet estére, amikor relaxációra van szükségünk.

12. Ne égessük oda a reggelit: Van, aki minden reggel berakja a zsemléket a sütőbe, mielőtt elmegy zuhanyozni. Ha nem készül el 10 perc alatt, a zsemlék benn égnek. Ez remek motiváció, hogy gyorsan végezzünk a zuhanyzással és a felöltözéssel.

13. Legyen egy tápláló reggelink, amely könnyen hozzáférhető: legyen kéznél olyan étel, amely tápláló, de el is vihetjük magunkkal, ha késésben vagyunk. Lisa DeFazio dietetikus tippjei az instant zabkása (rost) és a smoothie (fehérje).

És még 2 általános tipp: 

14. Vegyünk több párt ugyanabból a zokniból: nem kell majd reggel fél párokat vadászni.

15. Viseljük (majdnem) ugyanazt az outfitet: „találjunk ki magunknak egy munkaruhát, így kevés opciónk marad, amiből választhatunk. Obama és Zuckerberg is így tesz. Az ötlet az idő és a mentális energia spórolását segíti elő.

forrás: businessinsider.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 ok arra, hogy lefekvés előtt zellert együnk

10 ok arra, hogy lefekvés előtt zellert együnk

Emiatt a 10 jótékony hatás miatt biztosan. És napközben is ér rágcsálni, nem csak este!
A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

Az optimális éjszakai méregtelenítéshez

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!