Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

WHO: szakíts a műanyaggal

Nemrég igen kreatív kampányfilmjükkel mutatták meg, hogyan kell ajtót mutatni a műanyagnak.
2018. August 6.

„Sandra rájön, hogy már túl hosszú ideje van egy mérgező kapcsolatban, és eldönti, hogy ideje szakítani. Mitöbb, új szerelemre is talál.” – hangzik a videó háttérsztorija. Az Egészségügyi Világszervezet (WH) egyik friss kampányfilmjében egy valódi szakítást láthatunk: Sandra leszámol a műanyaggal.

A humoros és így figyelemfelkeltő filmben elhangzanak a klasszikus szakítós frázisok (vagy azok fordított verziói): „Mindig mellettem voltál, még a legnehezebb pillanatokban is” „Nem miattad van, hanem miattam.” (Ez utóbbi jelen esetben pont fordítva hangzik el. Sandra elmondja, mennyire mérgező környezetet teremt a sok műanyag nem csak neki, hanem másoknak is.

A humoron túl érzékeljük a dolog súlyosságát. Ideje, hogy mi is váltsunk – ahogy Sandra tette. Cseréljük újrahasznosított, nem csak egyszer használatos tárgyakra a műanyagot: szerezzünk be kulacsot, szövet bevásárlótáskát, hagyjuk el a műanyag evőeszközöket. Éljünk, egy boldogabb kapcsolatban.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így csökkentsük a műanyag használatát

Így csökkentsük a műanyag használatát

Egy neves magazin címlapja nagy port kavart nemrég azzal, hogy rámutattak, mennyi műanyagot használunk el és dobunk ki minden nap.
Kutatások szerint egyre csak nő a bennünk lévő műanyag

Kutatások szerint egyre csak nő a bennünk lévő műanyag

Műanyagrészecskékkel szennyezett vizet iszik a világ. Láthatatlan, mikroméretű műanyag rostok szennyezik a városi csapvíz 83 %-át világszerte, a szennyezés az Egyesült Államokban eléri a 92 %-ot, míg Európában 72 %.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!