Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Keresés

7738db találat a "h" kifejezésre

Ruprecht László

Arcok

Lipher Tamás

Arcok

Bors gasztrobár egyik séfje. A minőségi streetfood elkötelezett híve

Raj Ráchel

Arcok

Bernáth József

Arcok

Budapest, Lyon, London voltak a legfontosabb szakmai állomásai séfként. Majd pedig jött A Konyhafőnök műsor és benne a zsűrizés, legutóbb pedig egy könyv, amiben stílusosan és lezseren mutat meg egy sor izgalmas trükköt.

Németh Zsófia

Arcok

Ördögh Bálint

Arcok

A BBC GoodFood – a Világkonyha magazin főszerkesztője.

Tóth Tamara

Arcok

Eddigi életem során már rengeteg hobbit kipróbáltam és feladtam. De a sütés-főzés kislány korom óta a kedvencem. A nyers tészta lelkes kóstolgatásától eljutottam oda, hogy minél több sütit kipróbáljak, és a legnagyobb elismerés, ha azonnal elfogy, amit alkottam.

Tóth Zsófi

Arcok

Ízes- édes- élet, gasztrohős. Liszt, tojás, cukor, csokoládé. Sok és tartalmas időtöltés a konyhában, "slow" életérzés. Ezenkívül fenntartható fejlődés, környezetvédelem, és utazás minden mennyiségben, hiszen minden hol el lehet lesni egy-két süteményreceptet, ami megédesíti az életet.

Imad Paracha

Arcok

Az utazás, a zene és a jó ételek elkötelezettje, de persze ezt bárki elmondhatná, szerinte ő csak egy normális srác. Szakmáját nézve kapitalista, de szíve mélyén hippi, aki legszívesebben mihamarabb nyugdíjba menne és egy jótékonysági kávézót-bárt üzemeltetne valahol a tengerparton. A London-Karachi-útvonalról tudósítja az Ízes életet.

Jahni László

Arcok

A balatoni séf a szezonok és a régió szerelmese, mindent frissen, akkor szeret használni, amikor érik. Halas, zöldséges fogásai kiemelkedők, de a véres hurkájáért is bármikor odaruccanunk.

Bezzegh Éva

Arcok

Bezzegh Éva

Arcok

Közgazdász vagyok. Eredendően. Anya. Elsősorban. Családcentrikus, gasztromán, kultúrfanatikus, zeneőrült, művészetkedvelő, humorfüggő, vállaltan hedonista. Tudatos vagyok. Céltudatos egyben. Mindenben a szépet, az izgalmasat, az újat, a minőséget kutatom és igyekszem magam is megalkotni, legyen szó a közegemről, szabadidőmről, az ételeimről, az életvitelemről. Rántom ebbe magammal a családomat és az arra fogékony barátaimat is lobogó hajjal. Mert hiszem, vallom, hogy mindez feltölt, a szürkének látszó hétköznapokat is bearanyozza, teljes értékűvé változtatja a létet abszolútértékben és -mértékben. Mindenki számára. Szeretek adni: ételt, italt, élményt, mosolyt, társaságot, életérzést, ölelést, barátságot, elismerést, és ha kérik, de csak akkor: tanácsot. Adom itt ezt most mind receptekbe, gondolatokba oltva jókedvvel, bőséggel.

Horvát Sára

Arcok

Voltam már minden pszichológus szakasszisztenstől kezdve üzleti kommunikátorig, amiről a diplomám is szól. Mégis volt valami, ami végigkísért már a gyerekkortól: a főzés anyámat jelentette, és egy egész más élményt is, a nagyanyám főztjét. A mindennapok része volt, de mégis egy menedékhely: most is ez. Ez a szenvedély később tanulásra ösztönzött, és ma már az érdeklődésből szakma lett, mégis, a főzés még most is sokszor a zen, ahol mintha meditálnék, minden nyugodt, és a végén eggyé áll össze. Persze ugyanez egy éttermi konyhán nem így megy, ezt is megtapasztaltam, és nem utolsósorban ezért nem választottam ezt az irányt. Most magánembereknek főzök, kisebb társaságoknak, és néha tanítok is. A napjaim mostanában ugyan a gyerekeim köré szerveződnek, de a négy éves kisfiamat már be tudom vonni a munkába. Az 1 éves nagylány pedig inkább elvon tőle, de a piacra vele járok, és ő is kap az éppen aktuális kínálatból, sőt, ő az egyik fő ízlelőmesterem. Fejlövésem a tudatos főzés, az alapanyagok és főzési folyamatok ismerete, és a szezonalitás, vagyis a piac az én tükröm. Amit ott látok, megfőzöm, remélem, ízleni fog.

Hornyák Olivér

Arcok

Hornyák Olivér vagyok, 26 éves. A vendéglátás a családomban több generációra tekint vissza. Már gyerekkoromban imádtam a konyhában segédkezni, így amikor eljött a pályaválasztás ideje, az osztálytársaimmal ellentétben én egy percig sem gondolkodtam azon, hogy merre tovább. A Vendéglátó iskola alatt a gyakorlati időmet az Aquincum szálloda éttermében töltöttem. Tanulmányaim befejezése után az Aquaworld Resort Budapest szálloda fine dining éttermében folytattam pályafutásomat, ahol öt évig dolgoztam. Jelenleg a Pannónia Filmstúdió bisztrójának konyhafőnöke vagyok.

Marhahúsos melegszendvics

Receptek
Marhahúsos melegszendvics A szendvicskrémet akár előző nap is elkészítheted.

5 szuper ötlet, amire a konyhai szivacsot felhasználhatjuk

Magazin
5 szuper ötlet, amire a konyhai szivacsot felhasználhatjuk

A konyhai szivacs univerzális felhasználásáról keveset hallottunk, mert legtöbben egyszerűen mosogatáshoz használjuk. Nem is gondolnánk, mi minden másra is bevethető, hogy megkönnyítse mindennapjainkat.

Az állandóan habzó szivacs

Ha késsel bevágjuk a szivacsot az …

Ezért ne süsd a savas desszerteket fém sütőedényben

Magazin
Ezért ne süsd a savas desszerteket fém sütőedényben

A sütés színtiszta kémia, még akkor is, ha az iskolai kémiaórák emlékétől még ma is összerezzenünk. Mindenki tudja, hogy a sütési …

Mi az az acai bogyó? Tekinthető szuperételnek?

Magazin
Mi az az acai bogyó? Tekinthető szuperételnek?

Az utóbbi években a csapból is superfoodok (vagy magyarul szuperételek) folynak, közéjük tartozik a chiamag, az avokádó, a quinoa, a fodros kel, a gyömbér és sok-sok más egészséges élelmiszer. Az acai …

Semmi pánik, bőven lesz tojás húsvétkor is

Magazin
Semmi pánik, bőven lesz tojás húsvétkor is

Bőséges lesz a tojáskínálat a boltokban húsvétkor, de az árakban nagy különbségek lehetnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) körképe szerint.

Húsvét előtt csaknem 70 féle …

Így készítsd el a szűzpecsenyét és szűzérmét!

Magazin
Így készítsd el a szűzpecsenyét és szűzérmét!

Szokták mondani, hogy ami a marhánál a bélszín, az a sertésnél a szűzpecsenye. Ugyanis a szűzpecsenye a sertés legsoványabb, legfinomabb, legformásabb része. A karajcsont oldalán helyezkedik el, hengeres formájú, finom rostú. Nem összekeverendő a vesepecsenyével, amely marhahús. Amikor a …

5 dolog, amit tudni kell a medvehagymáról

Magazin
5 dolog, amit tudni kell a medvehagymáról

Ha március, akkor itt a medvehagyma szezonja! Ha még nem ápolsz szoros kapcsolatot ezzel a sokoldalú növénnyel, akkor ideje felzárkóznod, hiszen a tavasz egyik első hírnökeként ismert medvehagyma nemcsak számtalan gyógyhatással is bír, hanem egy csomó étel készíthető belőle, ráadásul még …

Így sokkal egészségesebb: 5 tipp, hogy a maximumot hozzuk ki airfryerünkből

Magazin
Így sokkal egészségesebb: 5 tipp, hogy a maximumot hozzuk ki airfryerünkből

Bár sokan megfogadják, hogy az új évtől egészségesebben étkeznek és többet főznek magukra, egy-két hónap elteltével nehéz megőrizni a motivációt, főleg, ha az előkészítés-ételkészítés-elpakolás több órát kitevő időigényéről beszélünk. Szerencsére az utóbbi évek sztárja, a forrólevegős …

Új telefont kaptál karácsonyra, de nem jó bele a korábbi SIM-kártyád? Segítünk!

Magazin
Új telefont kaptál karácsonyra, de nem jó bele a korábbi SIM-kártyád? Segítünk!

Idén neked is okostelefont hozott a Jézuska, de a SIM-kártya méretére már nem volt tekintettel? Van a tarsolyunkban néhány ötlet, ami segíthet orvosolni a problémát. (x)

A legbiztosabb lépés, ha felveszed a kapcsolatot a szolgáltatóddal, és házon belül kérsz SIM-cserét. Te …

Így készíthetsz látványos ételfotókat

Magazin
Így készíthetsz látványos ételfotókat

Az ételfotózás egyre népszerűbb hobbi és művészeti forma, amelynek célja, hogy megmutassa az étel szépségét. Ezek a fotók arra is inspirálnak, hogy új recepteket próbáljunk ki. De hogyan készíthetünk jó ételfotókat, amelyek igazán vonzzák a tekintetet? Íme, néhány tipp, amelyek segítenek abban …

1/772