Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ratatouille-quiche

2016. November 18.

Hozzávalók

  • 200g koktélparadicsom, félbevágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 75g padlizsán, 1 cm-es darabokra vágva
  • 100g cukkini, 1 cm-es darabokra vágva
  • ½ fej nagy lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ½ teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 db 22 cm átmérőjű leveles tészta korong
  • 3 tojás, lágyan felverve
  • 1 tojás, lágyan felverve, kenéshez

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Keverjük össze a koktélparadicsomot, a fokhagymát, a padlizsánt, a cukkinit, a hagymát, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, sót és borsot.

3. Terítsük zöldségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

4. Süssük 40 percig.

5. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

6. Közben tekerjük ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 22cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt piteformát.

7. A zöldségeket egyenletesen oszlassuk el a tésztán.

8. Öntsük rá a felvert tojásokat, kicsit rázzuk meg, hogy mindenhova jusson a tojásból.

9. Hajtsuk vissza körben a tészta szélét.

10. Körben kenjük meg a visszahajtott széleket felvert tojással, és süssük 40-50 percig, amíg a tojás összeáll, és tészta széle aranybarna nem lesz.

11. Melegen tálaljuk.

 

Forrás: www.eatlivetravelwrite.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lilahagymás quiche

Lilahagymás quiche

Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!