Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gyors Pad-Thai

2017. január 18.

Hozzávalók

2 személyre
  • 125g rizstészta
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 piros chilipaprika, apróra vágva
  • 4 újhagyma, apróra vágva
  • olaj a sütéshez
  • 150g nagy, nyers garnélarák
  • 1 tojás, felverve
  • 2 evőkanál édes chiliszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkaál citromlé
  • 2 evőkanál pirított földimogyoró, összetörve
  • egy marék korianderlevél a tálaláshoz

Elkészítés

1. A rizstésztát öntsük fel forrásban lévő vízzel, és lefedve hagyjuk addig állni, amíg a tészta megpuhul, majd szűrjük le.

2. 2 perc alatt pirítsuk meg a fokhagymát, az újhagymát és a chilipaprikát egy kis olajon egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a rákot, és süssük további 2 percig, amíg rózsaszín nem lesz.

3. Adjuk hozzá a tojást, gyorsan keverjük meg, finoman pirítsuk rá, majd dobjuk hozzá a tésztát, a szószokat és a citromlevet. Keverjük meg, és melegítsük össze.

4. Osszuk el két tányér között, és szórjuk meg mogyoróval és korianderlevéllel.

 

Forrás: olivemagazine.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pad Thai

Pad Thai

Tanuljuk meg Ábel Anitával hogyan készül ez a szuper ropogós, egészséges, friss ázsiai egytálétel.
Vegetáriánus pad thai

Vegetáriánus pad thai

Nagyon gyorsan elkészíthető, rizstésztás, wokos thai étel, ami nem csak szuperfinom, de szuperegészséges is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!