Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ragacsos császárhúsos szendvics

Adásban volt: 2017. April 26.
A recepthez tartozó videó
2017. April 26.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg császárhús
  • A páchoz:
  • 1 csillagánizs és 1 rúd fahéj
  • 30 szem feketebors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg friss gyömbér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20-30 szem rózsabors
  • 3-4 ek szójaszósz
  • 6-7 dkg só
  • 5-6 dkg cukor
  • A szószhoz:
  • 1 marék pirított, sózott földimogyoró
  • 1 lime
  • 1 ek Hoi sin szósz
  • 3-4 ek BBQ szósz
  • 1 ek szójaszósz
  • Az uborkasalátához:
  • 1 kígyóuborka
  • 1 szál újhagyma
  • 3 dkg sushi gyömbér (szeletelt)
  • fehérborecet
  • cukor
  • 2 db ciabatta
  • friss koriander

Elkészítés

1. 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük a csillagánizst, a fahéjat, a fekete borsot, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért. A vöröshagymát szálaira vágjuk, azt is a pácléhez adjuk a rózsaborssal együtt. Hozzáöntjük a szójaszószt és ízesítjük 6-7 dkg sóval és ugyanennyi cukorral. A páclevet egy kerámia tepsibe öntjük, hozzáadunk egy kevés hideg vizet, beletesszük a császárhúst és így pácoljuk 1 napig.

2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, és rátesszük a császárhúst a fűszerekkel együtt, bőrével felfelé. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, majd alufóliával lefedve 160 fokon 2 és fél 3 órán keresztül sütjük.

3. A szószhoz a sós mogyorót, fél lime levét, a hoi sin szószt, a BBQ szószt és a szójaszószt összeturmixoljuk.

4. Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk, eltávolítjuk a magját és lereszeljük. Majd alaposan besózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és a sushi gyömbért, kevés fehérborecettel leöntjük, cukrozzuk, majd állni hagyjuk.

5. A császárhúst felvágjuk, a cibattákat megpirítjuk, az aljára tesszük az uborkasalátát, ráhelyezünk pár szelet húst, majd meglocsoljuk az öntettel. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a grillsajtos szendvics nap!

Éljen a grillsajtos szendvics nap!

Grillsajtos szendvics korianderes salsával

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!