Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános quesadilla

Egy csomag tortillalap mindig lapul a konyhaszekrényemben. Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, csak előkapom őket, megtöltöm mindenféle finomsággal, és már tálalhatok is. Most barna rizs, kolbász, padlizsán és curry fűszerkeverék adta a töltelék alapját.
2018. June 24.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 10 dkg barna rizs

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kolbász
  • 1 kisebb, zsenge padlizsán (kb. 25 dkg)
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 4 nagyobb tortillalap
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 4 db főtt tojás
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

A barna rizst enyhén sós vízben megfőzzük.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a kis cikkekre vágott kolbászt. Jól összepirítjuk.

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk. (Ha nem zsenge példányból készítjük, érdemes felhasználás előtt besózni.) A serpenyőbe tesszük, rákanalazzuk a paradicsompürét, sóval és curry fűszerkeverékkel ízesítjük. Addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul. Ekkor hozzákeverjük a főtt rizst és a lecsepegtetett kukoricát.

Egy tortillalapot forró, zsiradékmentes serpenyőbe helyezünk. Egyik felére reszelünk a sajtból, rápakolunk a felszeletelt tojásból, majd egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket. Lapáttal óvatosan a tortillalap üres fele alá nyúlunk, és a töltelékre hajtjuk. Hasonlóan járunk el a többi tortillalappal, sajttal, tojással és töltelékkel.

Forrón, tejföllel tálaljuk.             

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinitészta húsos raguval

Cukkinitészta húsos raguval

Legyen kevesebb kalória!
Variációk limonádéra

Variációk limonádéra

Nyáron mindig van a hűtőszekrényünkben legalább egy üveg jól behűtött limonádé. Cukorszirup helyett mézzel készítem, és mindenféle friss gyümölccsel, fűszerrel kombinálom.
Házi májkrémvariációk

Házi májkrémvariációk

Hogy mennyire sokoldalú a májkrém? Minimum ennyire.

Napi ajánlatunk

Top videók