Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pihe-puha és illatos ez a körtés-kókuszos süti!

Egyetek ősszel minél több szezonális gyümölcsöt! Édesek, lédúsak és nagyon-nagyon finomak. Csak úgy magában, salátában, köretként, és persze néha csempésszétek süteménybe! Ebben a receptben a liszt egy részét kókuszreszelékre cseréltem.
2017. October 20.

Hozzávalók

Egy közepes méretű tepsihez
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2,5-3 db körte
  • porcukor és mandulaforgács a tálaláshoz

Elkészítés

korteskokuszossuti1

A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrű beirdaljuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott), közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

A teljes hűlést követően felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók