Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Konfitált gomba nagyon sok sajttal

Fehérborral, ricottával, petrezselyemmel
2017. December 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • A gombához:
  • ½ csésze extraszűz olíva olaj
  • ½ tk. pirospaprika
  • 2 ek. apróra vágott fokhagyma
  • 45 dkg gomba
  • ½ csésze fehér bor
  • só, bors
  • A balzsamos öntethez:
  • ¼ csésze sótlan vaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • só, bors
  • 45 dkg ricotta
  • tengeri só
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem (tálaláshoz)
  • bagett (tálaláshoz)

Elkészítés

Közepes láng felett, közepes lábasban főzzük össze az olajat, a fokhagymát, és a paprikát. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 perc alatt pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a gombákat, és a fehér bort, majd fedjük le. Emeljük a hőfokot, hagyjuk felforrni az ételt, majd főzzük további 5 percig.

Vegyük le a fedőt, és hagyjuk, hogy lefőjjön róla a bor (kb. 5 perc). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tartsuk melegen tálalásig.

Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, hagyjuk finoman barnulni (kb. 6 perc). Húzzuk le a tűzzől, hagyjuk 2 percig hűlni. Adjuk hozzá az ecetet, sózzuk, borsozzuk.

Tálalás előtt állítsuk grillfokozatra a sütőt. Tegyük egy közepes tepsibe a rikottát, 14-20 percig melegítsük a sütőben, amíg barnulni kezd. Sózzuk tengeri sóval. Tálaljuk ki, rakjuk mellé a gombát, csurgassuk meg egy-egy evőkanál balzsamos mártással, petrezselyemmel. Fogyasszunk mellé baguettet.

forrás: Food 52

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel az étellel csapunk bele a téli lecsóba: Erdei gombás risotto

Ezzel az étellel csapunk bele a téli lecsóba: Erdei gombás risotto

Odafigyelést és türelmet kíván, de cserébe nagyon ízletes jutalom vár! Risotto perfetto!

Napi ajánlatunk

Top videók