Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Kolbászos-kukoricakenyeres töltött pulykatekercs

Már nincs hálaadás, de attól még ér pulykát enni.
2017. February 21.

Hozzávalók

  • 2 kicsontozott pulykamell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1,5 ek. repceolaj
  • 22 dkg kolbász (bőre lehúzva)
  • 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 2 csésze kukoricakenyér morzsa (magunknak is összemorzsolhatjuk)
  • 1 ek. friss kakukkfű
  • ½ csésze csirkehúsleves alaplé

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit fóliával, rakjuk be a rácsot. Helyezzük a csirkemellet egy stabil felületre, majd vágjuk rostjaira merőlegesen egy éles késsel úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezután 30×35 cm szélesekre klopfoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk.

2. Közepes láng felett főzzük meg a kolbászt egy lábasban, nyomkodjuk egy fakanállal apró darabokra, Ha rózsaszínek lettek (5-7 perc), keverjük bele a fokhagymát, főzzük további 1 percig. Adjuk hozzá a morzsát és a kakukkfüvet. Vegyük le a tűzről, öntsük bele az alaplevet, keverjük át, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Kenjük a keverék felét az egyik pulykamellre, nyomkodjuk le, majd kezdjük el feltekerni szorosan a hosszabbik oldalnál fogva, erősítsük meg hentes zsineggel. Ismételjük meg ezt a másik szelettel is. Kenjük meg a tekercseket olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Dugjunk hőmérőt a legvastagabb részbe, így helyezzük a tepsire, majd toljuk be a sütőbe. 40-45 percig süssük, vagy amíg a hőmérő 73-74 °C-ot nem mutat. Hagyjuk hűlni 10 percig mielőtt tálaljuk.

 

forrás: delsih.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kevesebb, mint 30 perc és kész a finom ebéd/vacsora: Currys-ananászos pulyka -most egyperces videóval!

Az egyik legfinomabb, kevesebb mint 30 perc alatt elkészülő vacsora. A szaft selymességét a habtejszín adja, ezért ezt semmiképpen sem érdemes főzőtejszínre cserélni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!