Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Majoránnás pulykamáj hagymás szószban, baconos krumplipürével

Adásban volt: 2016. október 13.
A recepthez tartozó videó
2016. október 13.

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamáj
  • 1 csokor majoránna
  • pár szál kakukkfű
  • 5 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 dl alaplé
  • olívaolaj, só, bors
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 1 szál újhagyma
  • 2 tk. magos mustár
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

1. A nagyobb darab májakat vágjuk félbe, az inakat szedjük ki. Szórjunk rá majoránnát, kakukkfüvet, borsot, fokhagymát és olívaolajat, majd tegyük hűtőbe min. egy órára.

2. Közben mossuk meg, majd kockázzuk fel a burgonyát, közepes mennyiségű vízben főzzük meg, adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót.

3. Egy felmelegített serpenyőbe tegyünk pár evőkanál kacsazsírt, a felaprózott hagymát szórjuk bele, tetszés szerint tegyünk bele pár csík zöldpaprikát.

4. Közben kockázzuk fel és pirítsuk meg a szalonnát, szórjuk meg apróra vágott újhagymával.

5. A bepácolt májat adjuk hozzá a karamellizált hagymához, hagyjuk pirulni, fedjük be és 10 percig hagyjuk puhulni. Egy kevés csirkealap levet öntsünk rá, hagyjuk állni a forró gőzben 5-10 percig.

6. A szalonnához adjunk két-három kanál magos mustárt, keverjük el.

7. Ha megpuhult a krumpli, öntsük le a levét, majd még melegében törjük össze és adjunk hozzá vajat.

8. A pirított szalonnát szórjuk bele a krumplipürébe.

9. Miután az elkészült ételt kimertük rakjunk hozzá egy kis majoránnát.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános, lilahagymás máj

Padlizsános, lilahagymás máj

Igazi téli recept: padlizsán, hagyma, fűszerek. Semmi bonyolult, negyed óra alatt elkészül.
Csirkemáj kapribogyóval

Csirkemáj kapribogyóval

Hegyi Barbara könnyű, egytálételes tavaszi vacsora tippje. Villámgyors, nagyon egyszerűen elkészíthető és ciabattával őrületesen finom.
Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Gyors, könnyed, egészséges vacsora Lakatos Tímeától, a Danubius Hotel Astoria étterem séfjétől. A főfogás vasban gazdag, míg a köret a paleo diétához is tökéletesen passzol.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.