Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Készítsünk posolet!

Ez a mexikói csirkés zöldségleves biztosan átmelegít a hideg őszi estéken
2017. October 22.

Hozzávalók

4-6 személyre
  • 4 csésze csirke alaplé
  • 135 dkg csirkemell
  • 2 csésze poblano paprika (apróra vágva)
  • 1 fehérhagyma (felvágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 1 ek. kömény
  • 1 ek. oregánó
  • 2 tk. chili por
  • 2 tk. só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 4 csésze puliszka
  • vékonyan szeletelt retek, káposzta, koriander a tálaláshoz

Elkészítés

A puliszka, a retek, a káposzta, és a koriander kivételével tegyünk minden alapanyagot egy slow cookerbe. Főzzük lassú tűzön 6-8 órán át, míg a csirkehús megpuhul.

Vegyük ki a húst, majd villával tépkedjük kis szálakra. Tegyük vissza a slow cookerbe a puliszkával együtt, és főzzük további 30 percig.

Merjük ki a levest tálakba, rakjuk rájuk a retket, káposztát, koriandert. Tálaljuk melegen.

forrás: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!