Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hasselback újburgonya

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.
2018. August 10.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg újburgonya
  • kb. 3/4 dl olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék reszelt parmezán
  • A tálaláshoz:
  • tejföl, só, darált erős paprika

Elkészítés

A burgonyák héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük, majd leszárítjuk (ne hámozzuk meg!). A burgonyaszemeket egyesével egy kanálba tesszük (keresztben, így nem fogjuk véletlenül teljesen átvágni), és éles késsel sűrűn beirdaljuk.

Az olajat kikeverjük a fűszerekkel és a megpucolt, lereszelt fokhagymával. Bekenjük vele a burgonyákat úgy, hogy minél több jusson belőle a szemek belsejébe. Kiolajozott sütőtálba tesszük (irdalással felfelé). 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Mikor a burgonyák már majdnem megpirultak, rászórjuk a sajtot, majd együtt készre sütjük. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és erős paprikával, majd ezzel tálaljuk a krumplikat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal

Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.
Kolbászkrémes partifalatkák

Kolbászkrémes partifalatkák

Nincs mit vinni a piknikre? Dobjuk össze ezt a gyors kolbászos falatkát.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Napi ajánlatunk

Top videók