Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokis zabkeksz egy plusz csavarral

2017. február 20.

A csokidarabkás zabkeksz nem véletlenül az amerikaiak kedvenc aprósüteménye. Nem igényel sok előkészületet, pillanatok alatt megsül, és ha jó alapanyagokat válogatunk össze hozzá, akkor egy tápanyagokban gazdag, finom kekszet kapunk, amit nyugodt szívvel magunkkal vihetünk az iskolába vagy munkába uzsonnának. A mogyoróvajas töltelék pedig egy plusz csavart és ízélményt ad a történethez.

 

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 15 dkg zabliszt
  • 10 dkg zabpehely (apró vagy nagy szemű, vagy vegyesen)
  • 6 dkg kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 3 dkg étcsokoládé pasztilla
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • (opcionális: apróra vágott mogyoró, dió, mazsola)

Elkészítés

Amennyiben folyós állagú a mogyoróvajunk, tegyük be kb. 15 percre a fagyasztóba, így könnyebb lesz vele dolgozni. Ha elég szilárd, formázhatunk belőle kis golyókat is, kb. 10 darabot, amiket aztán beletölthetünk a kekszbe.

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra légkeveréssel.

A zabpelyhet néhány perc alatt pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, így sokkal jellegzetesebb íze lesz. Azonban figyeljünk rá oda, mert hamar odaéghet.

A kókuszolajt keverjük habosra az eritrittel a tojással és a vanília aromával. Ezután hozzáadhatjuk a száraz hozzávalókat is, a lisztet, a pirított zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport és az étcsokoládé pasztilla felét. Keverjük homogén süti tésztává.

Ha elkészült, fogjunk egy mogyoróvaj darabkát (kanalazhatjuk is), és borítsuk be tésztával úgy, hogy mindenhol fedett legyen, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezt ismételjük addig, amíg marad alapanyag. Végül díszítsük a kekszeket a maradék étcsokoládéval.

Toljuk a tepsit az előmelegített sütőbe 12 percre.

Az elkészült süteményeket akár még langyosan, tejbe mártogatva fogyaszthatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fanta szelet egészségesen

Fanta szelet egészségesen

Ilyen, amikor a fitness lány megreformálja a nagymamája sütijét. A finomság marad, csak még egészségesebb kivitelben!
Házi zabtej

Házi zabtej

Sajnos a boltban kapható változatok még mindig nem éppen pénztárcabarátok, így célszerű lehet megtanulni otthon, saját magunknak elkészíteni ezt az alternatív tejet

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!