Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos-kakukkfüves halfilé

Süsd papírban!
2018. május 26.

Szeretek papírban sütni. Gyors, olcsó, ráadásul tiszta módszer, a halszeletek finomra párolódnak, ráadásul a fűszerezéssel is kedvetekre játszhattok. Lazább kerti ebédeken, vacsorákon a csomagocskákban szoktam tálalni az elkészült halat, hogy a vendégeimnek legyen egy kis meglepetés, amíg bontogatnak. Friss paradicsomsalátával is tökéletes, de azért most mutatok egy finom sült, gombás-burgonyás köretet hozzá.

Hozzávalók

4 személyre
  • A halhoz:
  • 4 szelet tetszőleges méretű és fajtájú, 15-20 dkg-os tengeri halfilé szelet

  • 1 nagyobb citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 ág kakukkfű
  • A körethez:
  • 80 dkg újburgonya
  • 1+1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 60 dkg csiperkegomba
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 marék madársaláta

Elkészítés

4 db nagyobb sütőpapírt félbehajtunk. Ráhelyezünk mindre 1-1 szelet halfilét, megsózzuk, megpakoljuk megmosott citromkarikákkal, megpucolt, felszeletelt fokhagymával és kakukkfű ágakkal. Alaposan becsomagoljuk, a végeket elkötjük, azaz „szaloncukrokat” formázunk.

170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük a halakat (vastagságtól és fajtától függően).

A körethez az újkrumpli héját folyó víz alatt alaposan átdörzsöljük. Bő vízben megfőzzük a burgonyákat (de ne legyenek teljesen puhák, mert még pirítani is fogjuk őket).

Az egyik evőkanál olívaolajon megpirítjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát és újhagymát a megtisztított, felcikkezett gombával, valamint kevés sóval és borssal. A maradék olajon pedig a felcikkezett burgonyát pirítjuk meg sóval és borssal.

A köret elemeit összeforgatjuk a megmosott, leszárított madársalátával, és a sült hal mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túl a köreten: édes túrós-tarhonyás lepény

Túl a köreten: édes túrós-tarhonyás lepény

Amikor a tarhonyából édes sütemény válik.
Citromos-spárgás tészta

Citromos-spárgás tészta

Spárga és citrom: szuper jó kis kombináció, amit azt hiszem, hogy senkinek sem kell bemutatnom. Most azonban csavartam egyet az alapízeken, és egy olyan tésztás fogást készítettem, amit azok is nagyon fognak szeretni, akik hús nélkül el sem tudnak képzelni egy főételt.

Napi ajánlatunk

Top videók