Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Baconnel, áfonyával és dióval töltött szárzeller

2017. January 17.

Hozzávalók

24 darabhoz
  • 12 szárzeller, megtisztítva
  • 225g főtt bacon
  • 225g szobahőmérsékletű krémsajt
  • ½ csésze mázas dió, apróra vágva
  • ½ csésze szárított áfonya, felvágva
  • 2 zöldhagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál habtejszín
  • 1 teáskanál fokhagymapor

Elkészítés

Süssük ropogósra a bacont, és papírtörlőn itassuk le róla a zsírt. Vágjuk össze a hagymát, az áfonyát és a diót. Egy kis tálban keverjük össze a krémsajtot, a bacont, a diót, az áfonyát, a hagymát, a tejszínt és a fokhagymaport. Tegyük a hűtőbe 30-60 percre, hogy az ízek összeérjenek.

Tisztítsuk meg a zellert, és vágjuk tetszés szerinti darabokra.

Óvatosan kenjünk a krémsajtos keverékből minden darab zellerre. Legjobb, ha habzsákot használunk. Ha nincs habzsákunk, vágjuk egy nagyobb lyukat egy kis zacskó sarkán, és azzal dolgozzunk. Tálalásig tegyük a hűtőbe.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!