Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez a kedvenc gesztenyés csokis muffin receptünk!

És Marton Adrienn két kisfiáé is, ezért ezt biztosan megsüti nekik Valentin napra!
2017. február 5.

Hozzávalók

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg étcsoki
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 ek baracklekvár
  • 30 gr méz
  • 3 tojás
  • 5 dkg tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés

Lépésről-lépésre:

  1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
  2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
  3. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal díszítjük.

 

rsz_geszteny-ęs_mufin-hangulat

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládékrémmel töltött csokis kosárkák, ehető virággal

Csokoládékrémmel töltött csokis kosárkák, ehető virággal

Tej, glutén és finomított cukormentes recept

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?