Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez a kedvenc gesztenyés csokis muffin receptünk!

És Marton Adrienn két kisfiáé is, ezért ezt biztosan megsüti nekik Valentin napra!
2017. February 5.

Hozzávalók

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg étcsoki
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 ek baracklekvár
  • 30 gr méz
  • 3 tojás
  • 5 dkg tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés

Lépésről-lépésre:

  1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
  2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
  3. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal díszítjük.

 

rsz_geszteny-ęs_mufin-hangulat

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!