Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos Barackos müzliszelet

Adásban volt: 2016. October 10.
A recepthez tartozó videó
2016. October 10.

Hozzávalók

20 szelet
  • 80 g szőlőmagolaj
  • 1 ek. mandulaliszt
  • 50 g dió
  • 20 g szezámmag
  • 10 dkg mandula
  • ½ dl narancslé
  • 260 g méz
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 vaníliarúd
  • 225 g finomra őrölt zabpehely
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • ¼ tk. reszelt szerecsendió
  • ¾ tk. só
  • 12 db aszalt barack
  • 20 g kókuszreszelék
  • 20 g szárított áfonya

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy,  hogy alatta és fölötte megolajozzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.

2. Egy nagy tálban keverjük simára a sárgabarackmag olajat, a mézet, a tojásfehérjéket és a vaníliarúd kikapart belsejét.

3. Egy közepes edényben öntsük össze a zabpelyhet, a mandulalisztet, fahéjat, szerecsendiót és a sót.

4. Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz addig, hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta. Adagoljuk hozzá a mandulát, a diót, az aszalt barackot, a szezámmagot, a kókuszreszeléket és a szárított áfonyát.

5. Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott ’’tésztát’’.

6. Addig süssük, míg szép aranybarna színe lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig. Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük. Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből úgy, hogy fejjel lefelé fordítjuk és a sütőpapírt mihamarabb húzzuk le róla. Nagyjából 2cm × 6cm-es szeleteket vágjunk belőle. 5 napig légmentesen zárt tároló edényben eláll.

Megjegyzés: Ahogy a müzlin a méz bevonat sütés után lehűl, úgy kezd egyre jobban a sütőpapírra ragadni, ezért érdemes minnél hamarabb lehúzni róla (akkor is ha kivajaztuk előtte).

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!