Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Aussie Cheese Fries

Az ausztrál sajtos sült burgonya.
2018. October 11.

Minden hónapban számba vesszük itt az Ízesen, hogy milyen gasztronómiai kötődésű emléknapok esedékesek a világban. Megmondom őszintén, az „Aussie Cheese Fries-nak” utána kellett néznem, aztán sokat gondolkoztam, hogy legyen-e ez az egyik receptem, hiszen annyira egyszerű, hogy a szó szoros értelmében vett receptet szinte képtelenség írni hozzá. Aztán elkészítettem, és azt láttam, hogy 2 perc alatt eltűnt a tányérról. Hát igen, gyorskaja, viszont az ízek nagyon rendben vannak. Szóval ha nem „villantani” szeretnétek a vacsoravendégeiteknek, hanem egyszerűen enni egy jó snacket a meccs vagy a kedvenc mozitok mellé, irány a konyha, és csapjatok bele a 10 perces műveletbe!

Hozzávalók

4 kisebb adaghoz
  • 50 dkg sütni való hasábburgonya
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • 10 dkg kockázott bacon
  • fokhagymapor
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg gouda sajt (eredetileg Monterey Jack, de goudával jól helyettesíthető)
  • aprított snidling
  • A mártogatóhoz:
  • 2 dl tejföl
  • fél dl majonéz
  • 3 evőkanál mustár
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A hasábburgonyát bő, közepesen forró olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. Közben a bacont serpenyőben, saját zsírján átsütjük. A sajtokat lereszeljük.

A sült burgonyát elrendezzük egy kínálótálon, meghintjük fokhagymaporral. Rászórjuk a lecsepegtetett bacont, majd alaposan megszórjuk a kétféle lereszelt sajttal. A sütő grillfokozatán (vagy mikrosütőben) ráolvasztjuk a burgonyára a sajtot, tálalás előtt megszórjuk finomra vágott snidlinggel. A mártogató hozzávalóit egyszerűen összekeverjük, és ezzel kínáljuk a burgonyát.

Tipp: Legtöbbször házilag készítek sült burgonyát.

A burgonyákat burgonyavágóval szabályos hasábokra vágjuk, és sós vízben előfőzzük. Ezt követően leszárítjuk, és bő, közepesen forró olajban fehéredésig sütjük. Papírtörlőre szedjük, pihentetjük, majd újra felforrósítjuk az olajat, és aranybarnára sütjük a krumplihasábokat. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött Hokkaido tök

Töltött Hokkaido tök

Ősszel a kanadai mellett a japán sütőtök is megjelenik a piacokon, isteni finom, ki ne hagyjátok! Ízes, zamatos, diós aromájú, remekül passzol baconhöz, kolbászhoz vagy akár karakteres ízű sajtokhoz.
Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Rétes sósan kelbimbóval, darált hússal

Bár ősszel biztosan az almás rétes az egyik sztár a konyhában, azért a sós verziókról se feledkezzünk meg! Ez a rétes például olyan finom és laktató, hogy egy kiadós leves után bőven elegendő második fogásnak.
Kolbászos lasagne

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.

Napi ajánlatunk

Top videók