Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Minden az illaton múlik – állítja a tudomány

Most akkor befogott orral kell ennünk?
2017. augusztus 12.

Ha nem érezzük az étel illatát, a testünk könnyebben kiadja magából az elfogyasztott zsírt. A Cell Metabolismban publikált friss kutatás szerint legalábbis így van. Azt állítják, az étel illatához kötött, hogy szervezetünk elraktározza az elfogyasztott zsírt, vagy elégeti azt.

A kutatást egerek három csoportján végezték el: normális szaglóképességű, szuper szaglóképességű és sérült szaglóképességű. Magas zsírtartalmú diétán tartották az állatokat, az eredményük meglepő volt. A normál csoport tagjai kétszeresükre híztak, azoknál viszont, akik nem érezték a szagokat (sérültek), csupán 10%-os súlygyarapodást tapasztaltak.

Érdekes fordulatot vett a kísérlet, mikor a tudósok elvették minden egér szaglását: az állatok visszafogytak eredeti súlyukra – pedig ugyanazt a magas zsírtartalmú étrendet kapták, mint előtte. Embereken még nem végezték el ezt a tesztet, de ha kedvünk van, nyugodtan megehetünk egy burgert befogott orral, és megtapasztalhatjuk az eredményt.

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Állítólag 10 nap után érzékelhető a változás

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!