Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Minden az illaton múlik – állítja a tudomány

Most akkor befogott orral kell ennünk?

Ha nem érezzük az étel illatát, a testünk könnyebben kiadja magából az elfogyasztott zsírt. A Cell Metabolismban publikált friss kutatás szerint legalábbis így van. Azt állítják, az étel illatához kötött, hogy szervezetünk elraktározza az elfogyasztott zsírt, vagy elégeti azt.

A kutatást egerek három csoportján végezték el: normális szaglóképességű, szuper szaglóképességű és sérült szaglóképességű. Magas zsírtartalmú diétán tartották az állatokat, az eredményük meglepő volt. A normál csoport tagjai kétszeresükre híztak, azoknál viszont, akik nem érezték a szagokat (sérültek), csupán 10%-os súlygyarapodást tapasztaltak.

Érdekes fordulatot vett a kísérlet, mikor a tudósok elvették minden egér szaglását: az állatok visszafogytak eredeti súlyukra – pedig ugyanazt a magas zsírtartalmú étrendet kapták, mint előtte. Embereken még nem végezték el ezt a tesztet, de ha kedvünk van, nyugodtan megehetünk egy burgert befogott orral, és megtapasztalhatjuk az eredményt.

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Ezzel a teával tényleg búcsút mondhatunk a hasi zsírnak?

Állítólag 10 nap után érzékelhető a változás

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!