Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Innen tudhatod, hogy még jó a tojás

A hűtő végében pihenő tojások vagy veszélyes ellenségek, vagy még bátran használható alapanyagok.
2018. September 12.

Amire szükségünk van: A tojások és egy tál hideg víz. Győződjünk meg róla, hogy a tál elég mély ahhoz, hogy a benne levő víz bőven ellepje a tojásokat.

A művelet: Óvatosan engedjük bele a tojást a vízbe, figyeljük, mi történik. Ha a tojás lemerül, és az oldalán fekszik, akkor még jó; ha lemerül, de az egyik végére áll, akkor is még fogyasztható, de rövid időn belül fel kell használni; ha lebeg, akkor ez egy romlott tojás.

A módszer mögött: Mivel a tojáshéj félig áteresztő, ahogy öregszik a tojás, úgy egyre több folyadék jön ki belőle, amelynek helyére levegő kerül. Minél több benne a levegő, annál jobban lebeg.

via: Pure wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Nálunk örök sztár a töltött csirkecomb. Ez a recept pedig az egyik kedvencünk: finom juhtúrós-tojásos töltelék találkozik a puha csirkecombbal, mindenzt ropogósra sült bacon teszi még ízletesebbé.
Tojáslikőrös panna cotta

Tojáslikőrös panna cotta

Gyorsan elkészíthető desszert, csak sajnos várnunk kell, amíg megdermed.
Tojásos jó napot!

Tojásos jó napot!

Sára a tojás világnapra most egy quiché-t hozott.

Napi ajánlatunk

Top videók