Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirkefalatokkal töltött salátakelyhek

Adásban volt: 2016. September 26.
A recepthez tartozó videó
2016. September 26.

Hozzávalók

  • Öntethez:
  • 2 ek. fehérborecet
  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • Salátához:
  • 1 db avokádó
  • ½ db édeskömény
  • 8-10 szem fekete olajbogyó
  • 140 g csirkemell
  • 75 g feta sajt
  • 30 g aszalt paradicsom
  • só, bors
  • 1db jégsaláta
  • Csirke kisütéséhez:
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Kockákra vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, facsarunk rá citromlevet. A serpenyőt felmelegítjük és 2 ek. olívaolajat öntünk bele. Kérgesítjük benne a húst 5-6 percig, majd átfordítjuk. További 5-6 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a húskockának mindkét oldala aranybarna legyen.

2. Kivesszük pihentetni és a hús maradék zsírjában a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt. További 10 percig karamellizáljuk.

3. A karikázott olívabogyót, az aszalt paradicsommal beleöntjük az édesköményes keverékbe és visszatesszük a csirkekockákat. 1-2 percig érleljük az ízeket.

4. Levesszük a tűzről, és egy tálban hozzákeverjük még az avokádót és a feta sajtot.

5. Elkészítjük az öntetet. Összeöntjük az ecetet, az olajjal, citromlével, fokhagymával, sóval, borssal.

6. Hozzáadjuk az dresszinget az avokádós hozzávalókhoz és alaposan összekeverjük. Végül a jégsaláta leveleket megtöltjük a kész csirkés keverékkel.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!