Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Soksajtos puffancsok sült kápiás humusszal

A mártogatós isteni finom, de ha nincs kedvetek pepecselni a kápiával, tálaljátok egyszerűen fokhagymás tejföllel a kis pufikat.
2018. január 11.

Éppen vége a karácsonyi-szilveszteri sütirohamnak, de máris nyakunkon a farsang. Első körben egy puffancs receptet hoztam jó sok sajttal, valahogy nekem így januárban jobban esnek a sós ízek a bejglihegyek után. 

Hozzávalók

16 darabhoz
  • A puffancsokhoz:
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 2 dkg panko morzsa
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A humuszhoz:
  • 25 dkg kápiapaprika (3 közepes darab)
  • 30 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
  • 2 evőkanál tahini
  • só, 1 csipet őrölt fehérbors
  • olívaolaj
  • fekete szezám a díszítéshez

Elkészítés

A humusz elkészítésével kezdjük: ehhez a kápiákat megmossuk, majd sütőpapírral leterített sütőlemezre sorakoztatjuk mindet. 200-210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és forgatva addig sütjük, amíg egyenletesen megbarnul a héjuk. Ekkor kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, és megvárjuk, hogy langyosra hűljenek.

A pihentetett paprikák héját lehúzzuk, csumájukat, magjaikat, ereiket eltávolítjuk. Miután teljesen kihűltek, késes aprítóba tesszük a lecsepegtetett csicserivel (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), a tahinivel, a sóval és a borssal együtt. Összetörjük, majd vékony sugárban elkezdjük hozzácsorgatni az olívaolajat, egészen addig, amíg megfelelően krémes állagú lesz a humusz.

Közben a puffancsokhoz a sajtokat finom lyukú reszelőn lereszeljük. Keverőtálba tesszük, hozzádolgozzuk az elhabart tojásokat és a pankót, sózzuk, borsozzuk. A masszából 16 kis golyót formázunk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

A humuszt megszórjuk a félretett csicseriborsóval és a fekete szezámmal, majd a kész sajtpuffancsok mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók