Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a kókuszkocka egészséges változata

A kókuszkocka egy klasszikus kedvenc, ami nálunk különösen „Apukám sütije”.

Mióta próbálok odafigyelni az egészséges alapanyagok használatára, szinte minden ilyen családi desszertet megpróbáltam már megreformálni, ez alól a kókuszkocka sem volt kivétel. Annyira jól sikerült, hogy a különbség észre sem vehető, így azóta már csak így készítjük.

 

Hozzávalók

(20 x 30 cm-es tepsihez)
  • 3 tojás
  • 150 g zabliszt
  • 100+50 g eritrit
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 50 g holland kakaópor
  • 30 g kókuszolaj
  • 150 g kókuszreszelék

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük alul-felül sütéssel 180°C-ra.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük 50 g eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Kevés vízzel nagyon sűrű, de krémes állagúra keverjük.

3. A tojásfehérjét 50 g eritrittel kemény habbá verjük. Ezután óvatosan, – anélkül, hogy a hab összetörne,- hozzákeverjük a tészta többi hozzávalójához. Egy spatula segítségével, sütőpapírral bélelt mély falú tepsibe simítjuk a tésztát, majd az előmelegített sütőbe toljuk.

4. Az első 10 percben semmiképpen se nyissuk ki a sütőt, különben a piskóta összeesik. Ezután mérsékeljük a hőfokot 160 fokra és süssük további 15-20 percig.

5. Az elkészült piskótát negyedóráig hűlni hagyjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk fel.

6. A mázhoz egy főzőedényben alacsony lángon, kevergetés mellett felolvasztjuk a kakaóport a maradék 50 g eritrittel, a kókuszolajjal és 1 dl vízzel. Ha felolvadt a kakaópor, levehetjük a tűzről. A piskóta kockákat először a kakaómázba, majd rögtön a kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezután rögtön fogyasztható is a sütemény.

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!