Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a kókuszkocka egészséges változata

A kókuszkocka egy klasszikus kedvenc, ami nálunk különösen „Apukám sütije”.

Mióta próbálok odafigyelni az egészséges alapanyagok használatára, szinte minden ilyen családi desszertet megpróbáltam már megreformálni, ez alól a kókuszkocka sem volt kivétel. Annyira jól sikerült, hogy a különbség észre sem vehető, így azóta már csak így készítjük.

 

Hozzávalók

(20 x 30 cm-es tepsihez)
  • 3 tojás
  • 150 g zabliszt
  • 100+50 g eritrit
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 50 g holland kakaópor
  • 30 g kókuszolaj
  • 150 g kókuszreszelék

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük alul-felül sütéssel 180°C-ra.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük 50 g eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Kevés vízzel nagyon sűrű, de krémes állagúra keverjük.

3. A tojásfehérjét 50 g eritrittel kemény habbá verjük. Ezután óvatosan, – anélkül, hogy a hab összetörne,- hozzákeverjük a tészta többi hozzávalójához. Egy spatula segítségével, sütőpapírral bélelt mély falú tepsibe simítjuk a tésztát, majd az előmelegített sütőbe toljuk.

4. Az első 10 percben semmiképpen se nyissuk ki a sütőt, különben a piskóta összeesik. Ezután mérsékeljük a hőfokot 160 fokra és süssük további 15-20 percig.

5. Az elkészült piskótát negyedóráig hűlni hagyjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk fel.

6. A mázhoz egy főzőedényben alacsony lángon, kevergetés mellett felolvasztjuk a kakaóport a maradék 50 g eritrittel, a kókuszolajjal és 1 dl vízzel. Ha felolvadt a kakaópor, levehetjük a tűzről. A piskóta kockákat először a kakaómázba, majd rögtön a kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezután rögtön fogyasztható is a sütemény.

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Napi ajánlatunk

Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje

Top videók

Így készítsünk egyszerű, de látványos farsangi álarcot

Két nagyszerű ötlet egy kétperces videóban