Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalmás-kókuszos-kesudiós citromparfétorta virágszirmokkal

Egy 10 éves kishölgy szülinapjára
2016. szeptember 30.

Hozzávalók

  • az alaphoz
  • 1 bögre sózatlan, pörköletlen, natúr mandula
  • 1/2 bögre sózatlan napraforgó- és tökmag vegyesen
  • 12 szem datolya
  • 2ek kókuszolaj
  • 1ek méz
  • pici só
  • a töltelékhez
  • 1.5 bögre sózatlan, pörköletlen, natúr kesudió
  • 1/3 bögre kókuszolaj (nem tej!!!)
  • 2/3 bögre méz
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 1 nagy citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • a záró réteghez
  • 1 gránátalma magja
  • 1/2 bögre friss vagy fagyasztott málna
  • 1/2 lime leve
  • 1ek rózsavíz
  • 2ek méz
  • a díszítéshez szárított és friss virágszirmok

Elkészítés

Szeptember 26 -án lett Lola lányom 10 éves. Belépett a tinikorba. 9 éves kora óta azzal sokkolom magam, hogy már csak még egyszer ennyi van abból, hogy velünk él, hogy mindennap látjuk, aztán kirepül, elmegy egyetemre… az sem kizárt, hogy külföldön folytatja majd a tanulmányait. Még egyszer ennyi… Már csak… pedig ez is hogy elrepült! Még csak most született! Még egyszer ennyi… Még annyi sem… És várhatóan ez lesz a nehezebb, a tizenévek a cikázó hormonokkal, az identitáskereséssel, a szerelmekkel, a csalódásokkal, a sikerekkel, a kudarcokkal, a felnőtté válás nehézségeivel… Jaaaaaaj, remélem, csináltam eddig annyira jól, hogy majd megengedi, hogy Mellette legyek, szeressem, támogassam, vigasztaljam, bátorítsam, terelgessem! Bízom benne, bízom bennünk! Boldog szülinapot kicsi Kincsem!

1. A kesudiót a készítés előtt minimum 2 órával beáztatom.

2. Amikor nekilátok a torta összeállításának, az alapot készítem el először.

3. A magvakat, a datolyát és a mézet egy robotgépben ledarálom, majd egy 20cm-es kapcsos tortaforma alján egyenletes rétegben jól lenyomkodom.

4. A töltelékhez a hozzávalókat szintén robotgépbe teszem, és 5-7 percnyi folyamatos magas fokozatú beállítás mellett habos krémmé dolgozom, majd ráöntöm az alapra.

5. Ezt egy fél órára beteszem a fagyasztóba, hogy a középső réteg megdermedjen kicsit, mielőtt ráöntöm a zárót – így nem fog egymásba folyni a kettő.

6. Befejezésül az utolsó réteg hozzávalóit is összepürésítem, és lezárom vele a tortát. Az egész mehet vissza a fagyasztóba.

7. Fogyasztás előtt fél órával kiveszem a jégről, hogy vágható legyen.

8. A friss szirmokkal és a szárított virággal ekkor díszítem még.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás-mézes gumicukor

Gránátalmás-mézes gumicukor

Bezzegh Évának, az agyoncukrozott gumicukorra is van egy, minden elemében egészséges, pár perc munkával járó alternatívája. Igazi gyümölcsből, gyógyító mézzel, vitamindús lime-mal, jótékony, tiszta állati zselatinnal, mely a szervezet számára módfelett nélkülözhetetlen kollagént tartalmazza.
Körtés gránátalmás saláta

Körtés gránátalmás saláta

Téli vitaminsaláta gránátalmával, karamellizált körtével, kakukkfűvel.
Gránátalmás, fűszeres rizspiláf

Gránátalmás, fűszeres rizspiláf

Keletiesen fűszeres, önmagában, de köretként is szuperül működő perzsa piláf. Az otthoni készlet alapján szabadon variálhatjuk az összetevőket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.