Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egyszerű, nagyszerű, könnyű desszert: Karamellkrémes piskóta

Tökéletes a hétvégi, ebéd utáni kávé mellé
2017. augusztus 12.

Hozzávalók

33x23-as tepsihez
  • A piskótához:
  • 1 és 1/3 csésze cukor
  • ½ csésze vaj
  • 2 tojás
  • 2 csésze liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • ½ tk. só
  • 1 csésze tej
  • 2 tk. vanília kivonat
  • A karamell réteghez:
  • 1 csésze barna cukor
  • ½ tk. só
  • ½ csésze vaj
  • ½ csésze tej
  • 1,5 csésze porcukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C-ra, béleljünk ki egy 33×23-as tepsit sütőpapírral/fújjunk be sütőspray-vel.

Kézi habverő segítségével keverjük krémes állagúra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük egyneművé.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Ennek a keveréknek a felét adjuk a cukros masszához, keverjük el, majd öntsük fel ½ csésze tejjel, keverjük el megint. Ezt ismételjük meg még egyszer. Végül dolgozzuk bele a vaníliát.

Süssük 25-30 percig – tűpróbáig – míg a tészta kezd elválni a tepsi falától.

Közben készítsük el a karamell réteget: keverjük össze a barna cukrot, a sót, a vajat és a tejet. Közepesen alacsony lángon kezdjük el melegíteni, folyamatos keverés mellett hagyjuk felforrni. 2 perc forrás után vegyük le a gázról, hagyjuk hűlni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-banános piskóta

Vaníliás-banános piskóta

Hornyák Olivér séf költeménye
Piskóta Lady Grey teás krémmel

Piskóta Lady Grey teás krémmel

A délutáni teázás tökéletes kiegészítője ez a bergamott olajjal készült, üde, nyári piskóta

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!