Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egyszerű, nagyszerű, könnyű desszert: Karamellkrémes piskóta

Tökéletes a hétvégi, ebéd utáni kávé mellé

Hozzávalók

33x23-as tepsihez
  • A piskótához:
  • 1 és 1/3 csésze cukor
  • ½ csésze vaj
  • 2 tojás
  • 2 csésze liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • ½ tk. só
  • 1 csésze tej
  • 2 tk. vanília kivonat
  • A karamell réteghez:
  • 1 csésze barna cukor
  • ½ tk. só
  • ½ csésze vaj
  • ½ csésze tej
  • 1,5 csésze porcukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 ˚C-ra, béleljünk ki egy 33×23-as tepsit sütőpapírral/fújjunk be sütőspray-vel.

Kézi habverő segítségével keverjük krémes állagúra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük egyneművé.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Ennek a keveréknek a felét adjuk a cukros masszához, keverjük el, majd öntsük fel ½ csésze tejjel, keverjük el megint. Ezt ismételjük meg még egyszer. Végül dolgozzuk bele a vaníliát.

Süssük 25-30 percig – tűpróbáig – míg a tészta kezd elválni a tepsi falától.

Közben készítsük el a karamell réteget: keverjük össze a barna cukrot, a sót, a vajat és a tejet. Közepesen alacsony lángon kezdjük el melegíteni, folyamatos keverés mellett hagyjuk felforrni. 2 perc forrás után vegyük le a gázról, hagyjuk hűlni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-banános piskóta

Vaníliás-banános piskóta

Hornyák Olivér séf költeménye
Piskóta Lady Grey teás krémmel

Piskóta Lady Grey teás krémmel

A délutáni teázás tökéletes kiegészítője ez a bergamott olajjal készült, üde, nyári piskóta

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!