Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi forró csokoládé Serpenyővirtuóz konyhájából

Az USA-ban a forró csokinak is van ünnepnapja
2017. December 13.

A hideg idő közeledtével mi sem jobb, mint bekuckózni a kedvenc könyvünkkel a szobánk egyik sarkában, fogni egy könyvet, és bámulni, ahogy odakinn fúj a szél, vagy jobb esetben a hó szállingózik odakinn.

Ehhez hoztam most egy jól bevált receptet, amire ugyan nagyon kell figyelni, mert könnyen odakap, viszont megéri egy picit szórakozni vele.

Hozzávalók

  • 100g étcsokoládé
  • 280ml kávétejszín
  • 20g cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet kardamom
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

A tejszínt egy lábasba tesszük, és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Beletesszük a kis kockákra vágott étcsokoládét, és felolvasztjuk benne, majd amikor elolvadt hozzáadjuk a fűszereket, és felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett! Fontos, hogy ne hagyjuk ott, különben odakap, a magas zsírtartalmú tejkészítmény miatt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyél egy bagelt nap van!

Egyél egy bagelt nap van!

Jöjjön Serpenyővirtuóz receptje
Tökéletes cukormentes nasi: Gyömbéres – étcsokis cookie

Tökéletes cukormentes nasi: Gyömbéres – étcsokis cookie

Serpenyővirtuóz állítja: megtalálta a tökéletes édességet, amely az életmódváltásba is jól illeszthető

Napi ajánlatunk

Top videók