Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyél egy bagelt nap van!

Jöjjön Serpenyővirtuóz receptje
2017. december 11.

Ma van a Nemzetközi „Egyél egy bagelt nap!”, így ennek örömére, ma reggel frissen sült bagel volt a reggeli, 3 féle szórással, hogy ne legyen unalmas! A bagelt elkészíteni nem nagy ördöngösség, azonban odafigyelést igényel, és sok kis apróságból áll össze ez a csoda, ami persze frissen, ropogósan az igazi!

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 280 ml víz
  • 1 ek. só
  • 1 ek. cukor

Elkészítés

A lisztet és a sót szitáld össze a dagasztógép keverőtáljába, majd egy kis tálban langyos-cukros vízben morzsold el az élesztőt. 4-5 perc alatt felfut, akkor kell a liszthez önteni, és a géppel fényesre dagasztani, majd 1,5 óra alatt négyszeresére keleszteni a tésztát. Ezután a szétát 6 egyenlő részre osztjuk, és 20-25 centis hengereket készítünk belőlük.

A két végét összecsípjük, majd 20-25 percet kelni hagyjuk még a nyújtódeszkén.

Ha ezzel megvagyunk egy nagy lábasban vizet forrósítunk, amibe vagy 5ek mézet, vagy 20dekagramm cukrot teszünk, és amikor forr, a bagel korongokat 1 percig főzzük a szirupos vízben. Innen egyenesen a sütőpapírral kibélelt tepsibe kerülnek, ahol a kiválasztott szórás kerül rájuk.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Frissen sült, teljes kiőrlésű bagel házilag

Frissen sült, teljes kiőrlésű bagel házilag

A bagel az egyik kedvenc péksüteményem, különösen, amikor frissen sült és puha. Sósan fogyasztva a füstölt lazacos-krémsajtos verzió a kedvencem, de a mogyoróvajas-banános tölteléket is érdemes kipróbálni.
Szuper bagel recept egy brooklyni péktől

Szuper bagel recept egy brooklyni péktől

Horvát Sára tolmácsolásában
Sült tonhalas rántotta, bagelben

Sült tonhalas rántotta, bagelben

Reggeli Nagy Sándorral, aki ezúttal a parton hódít. Ha történetesen vízitúrán szeljük keresztül kis hazánkat, mindenképpen vigyünk magunkkal hordozható gázégőt. Innentől pedig nincs megállás, kiadós reggelivel ébreszthetjük sátorlakó útitársainkat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.