Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fahéjas csiga muffin formában

2018. April 15.

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3,5 csésze liszt (plusz egy kevés a deszka lisztezéséhez)
  • 1 tk. só
  • ½ csésze meleg tej
  • 7g élesztő
  • 6 ek. cukor (osztva)
  • ½ csésze sótlan vaj (olvasztva, kihűtve)
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 1/3 csésze cukor
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 2 tk. fahéj
  • 6 ek. sótlan vaj (olvasztva)
  • Cukormáz:
  • 2 csésze porcukor
  • 3 ek. tej
  • ½ tk. vanília aroma

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a sót és a lisztet. Egy másikban dolgozzuk össze a tejet, az élesztőt, és 1 evőkanál cukrot, várjunk, míg felhabosodik. Adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát, a tojásokat, és a maradék cukrot. Keverjük egyneművé.  Ezután alacsony fokozaton dolgozzuk hozzá a lisztes keveréket – legyen csomómentes. Ezután a dagasztó fejjel dagasszuk kb. 10 percig a tésztát, míg sima, enyhén nyúlós lesz. Fedjük le fóliával, kelesszük meleg helyen 1 órán át.

Az 1 óra leteltével, tegyük a tésztát egy lisztezett felületre, válasszuk 2 egyforma részre. Mindkét gombóckát nyújtsuk ki egy kb. 30×20 cm-es téglalappá. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit – a vajat kivéve. A vajjal kenjük meg mindkét téglalapot vékonyan, majd szórjuk meg egyenletesen az előzetesen bekevert fahéjas töltelékkel. Tekerjük fel a két téglalapot a hosszabbik oldaluknál, majd mindkettőt vágjuk 24-24 egyelő részre. Ezeket tegyük bele 1-1 muffinformába, majd hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva 45-60 percet.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, süssük meg bennük a tekercseket 12-14 perc alatt. Vegyük ki a csigákat, hagyjuk hűlni azokat rácsos felületen, közben készítsük el a mázat. Keverjük egyenletes, könnyen kezelhető állagúvá az összes hozzávalót, majd csurgassuk meg a mázzal a kihűlt csigákat.

forrás: MyRecepies

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!