Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt együk kánikulában 2. rész: Fagyasztott csokoládés-mogyorós sajttorta

Egyszerű és finom recept a GoodFood magazinból
2017. August 11.

Hozzávalók

12 szelethez
  • 200 g mézes-földimogyorós kukoricapehely
  • 2×400 g-os üveg csokoládés mogyorókrém
  • 360 g zsíros krémsajt
  • 1 ek. megpirított és apróra vágott mogyoró

Elkészítés

1 A kukoricapelyhet keverjük össze az egyik üveg mogyorókrém felével – nem baj, hogy a kukoricapehely közben összetörik. Nyomkodjuk a keveréket 23 cm-es, levehető oldalú tortaforma aljába.

2 Másik tálban keverjük simára a krémsajtot, majd dolgozzuk össze a maradék mogyorókrémmel. Simítsuk a keveréket a kukoricapelyhes alapra, szorosan fedjük le a formát folpackkal, és rakjuk másnapig a fagyasztóba.

3 A tálalás előtt 30 perccel vegyük elő a tortát a fagyasztóból – annyira olvadjon ki, hogy éles késsel könnyen felvágható legyen. Felszeletelve, mogyoróval megszórva kínáljuk. A fagyasztóban legfeljebb 1 hónapig eláll.

folsav

Adagonként: 542 kcal • 33 g zsír • 15 g telített zsírsav • 50 g szénhidrát • 42 g cukor • 3 g rost • 8 g fehérje • 0,5 g só

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszváró sajttorta -  egy igazán meglepő hozzávalóval

Tavaszváró sajttorta - egy igazán meglepő hozzávalóval

Egy biztos, ez a desszert tejmentes, tehát laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
A valaha volt egyik legjobb citromos sajttorta

A valaha volt egyik legjobb citromos sajttorta

Viszont ezt a változatot sütni kell

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!