Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A valaha volt egyik legjobb citromos sajttorta

Viszont ezt a változatot sütni kell
2016. December 15.

Hozzávalók

  • 1 ½ csésze graham keksz morzsa
  • ½ csésze kókuszreszelék
  • 4 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva, és lehűtve
  • 900g krémsajt (cream cheese)
  • ¾ csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csésze tejföl
  • 4 nagy tojás
  • 2 csomag instant citromos pudingpor
  • Tejszínhab (elhagyható)

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, ha sötét kapcsos tortaformát használunk, és 160 fokra, ha ezüstöt. Egy 22 centis formát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük félre.
  2. Keverjük össze a 1 ½ csésze Graham morzsát, a kókuszreszeléket és az olvasztott vajat, amíg a keverék egyenletesen nem lesz. Nyomkodjuk bele a sütőformánk aljába, és süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni, amíg a torta többi részén dolgozunk.
  3. Kézi mixerrel verjük habosra a krémsajtot, a cukrot, a lisztet és a tejet. Kb. 2 perc közepes fokozaton. A tál oldaláról is húzzuk le a krémet. Adjuk hozzá a tejfölt, és alaposan keverjük össze.
  4. Vegyük lejjebb a fokozatot, és egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük hozzá. Ha ezen a ponton a tészta úgy néz ki, mint egy rántotta, akkor rendben van. Öntsük a krémet a megsült kekszmorzsára.
  5. Egy mély sütőtálat töltsünk meg vízzel, és tegyük a sütő aljára. Tegyük a sajttortát a sütő középső rácsára, és süssük 1 órán át, amíg a krém megduzzad, a szélei enyhén megbarnulnak és elválnak, de még remeg a közepe.
  6. Kapcsoljuk ki a sütőt. Résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk bent a sajttortát még egy órán át. Miután kivettük a sütőből, óvatosan futtassunk körbe rajta egy éles kést, mielőtt levesszük a tortaforma széleit. A hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órán, de akár egy éjszakán át is.
  7. Tálalás előtt a tejszínhabhoz adjunk 1 evőkanál reszelt citromhéjat, amikor éppen közepesen kemény a hab. Majd verjük kemény habbá. Figyeljünk, hogy ne verjük túl sokáig.
0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!