Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Vaníliapudinggal töltött fánk

Amerikában ma van a krémmel töltött fánkok napja
2017. szeptember 14.

Hozzávalók

36 darabhoz
  • A fánkhoz:
  • 1,5 csésze tej
  • ½ csésze cukor
  • 1,5 tk. só
  • ¼ csésze vaj
  • ½ csésze meleg víz
  • 2 csomag aktív száraz élesztő
  • 2 nagy tojás (felverve)
  • 6,5 csésze liszt (átszitálva)
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 4 csésze hideg tej
  • 95 g instant vanília puding

Elkészítés

Forraljunk fel 1,5 csésze tejet egy közepes lábasban, keverjük bele a cukrot, sót és a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Addig egy nagy keverőtálba mérjük ki a ½ csésze meleg vizet, szórjuk bele az élesztőt, majd óvatosan keverjük el, míg az élesztő teljesen feloldódik. Ebbe keverjük bele a tejes keveréket, a tojásokat és a liszt felét, keverjük simává. Keverjük be a citromhéjat és a maradék lisztet, majd dolgozzuk össze egy puha tésztává.

Lisztezett felületen dagasszuk 8 percig, hogy sima és nyúlós legyen. Rakjuk egy kivajazott tálba, fedjük le celofánnal, majd hagyjuk meleg helyen duplájára kelni 45 perc alatt.

Ha letelt a 45 perc, válasszuk ketté a tésztát, az egyik részét nyújtsuk 1,2 cm vastagságúra, majd lisztezett formával szúrjuk ki. Tegyük a kivágott tésztát tepsibe, majd végezzük el a műveletet a másik fél adaggal is. Takarjuk le a tésztát egy könnyű konyharuhával, majd kelesszük további 30 percig meleg helyen.

Süssük arany barnára a fánkokat forró (185 °C-os) olajban, majd hagyjuk őket hűlni papírtörlővel bélelt tálcákon, mielőtt megtöltjük. Míg hűlnek, öntsük a 4 csésze hideg tejet egy tába, keverjük bele a pudingport, míg megfelelő keménységű lesz, majd rakjuk hűtőbe 5-10 percre.

Kanalazzuk a tölteléket kinyomóba, majd töltsük meg a fánkokat. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral az édességet.

forrás: thespruce.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.