Joghurtos minipalacsinta (oladuski)
Hozzávalók
22 darab- 4,5 dl natúr joghurt
- 1 tojás
- 4 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk szódabikarbóna 1 tk citromlében feloldva
- a sütéshez kb. ½ dl olaj
Elkészítés
A joghurtos palacsintatésztához elektromos keverővel simára keverjük a joghurtot, az egész tojást, a cukrot, lisztet, sót, valamint a szódabikarbónát (amelyet egy teáskanál, vagy facsarásnyi citromlébe teszünk, ettől feloldódik és felpezseg).
Egy nagy serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat forrósítunk fel, majd elkezdjük kisütni a palacsintákat: egy-egy púpos evőkanál masszát teszünk bele, ez magától szép, szabályos, kb. 8cm átmérőjű kör formára terül.
Lefedjük, és addig sütjük az egyik oldalán, ameddig kissé megpirul, a teteje pedig elveszíti nyersességét, és kissé megdermed, kb. 3 percig.
Megfordítjuk, és a másik oldalát is kb. 3 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre helyezzük, leitatjuk.
Kisütjük az összes palacsintát, minden második sütés után konyhai papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, és friss 2 evőkanál olajat teszünk bele.
Mézes tejföllel, vagy lekvárral kínáljuk.