Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Krémes és végtelenül finom, egy tányérka Olaszország!
2017. March 1.

Ha beültök egy kis olasz trattoriába, érdemes először a „legalapabb” fogásokat megkóstolni. Ezekben az ételekben rejlik az olasz konyha autentikus arca: a jó értelemben vett végtelen egyszerűség ízekben és konyhatechnológiában, ötvözve a friss, szezonális, minőségi hozzávalókkal.

A valódi Spaghetti alla Carbonara sosem látott tejszínt, szósza tojásos-parmezános, a nyers tojást a frissen kifőtt, forró tészta főzi meg.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg spagetti

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg pancetta (húsos baconkocka)
  • 4 tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • fekete bors

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, átöblítés nélkül leszűrjük, a főzővizet félretesszük.

Közben serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a pancettát, bacont. A tésztához keverjük.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan hígítjuk egy kevés főzővízzel. A kifőtt tésztához keverjük, majd folyamatosan forgatjuk, keverjük, hogy a keményítős víz és a forró tészta hatására krémessé váljon a tojás. Azonnal tálaljuk.

 

azigazicarbonara1

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nagymama féle házi tészta csilivel, marhahúsos raguval

Nemcsak fogyasztani, hanem készíteni is nagyon jó!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!