Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű, laktató, ízben gazdag: ez a tojás curry

2017. March 4.

Egy ismert művészember egyszer azt nyilatkozta, hogy azért hagyott fel a vegetarianizmussal, mert a fellépései alkalmával a legtöbb helyen rántott sajttal és rántott gombafejekkel etették, és ezeket annyira megutálta, hogy inkább elkezdett húst enni újra.

Persze tudom én, hogy sokkal több lehetőség van ezen a téren, úgyhogy amikor a  „valami húsmenteset.” a válasz arra a kérdésemre, hogy mit főzzek, akkor nem kezdek el vadul gombát vagy sajtot panírozni. (Bár azokat is szeretem).

A tojás curry egyrészt baromi egyszerű másrészt laktató, harmadrészt jó erős ízeket hoz, amiket én eléggé bírok. Ugyanakkor ne feledjük: a chili veszélyes üzem, felelőtlen használatával könnyen tolhatjuk a fogyaszthatóság határára a főztünket!

Hozzávalók

  • 6 db egész keménytojás
  • 1 db nagyobb főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1-2 db chili paprika
  • 2-3 teáskanál madras curry fűszerkeverék
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A hagymát, a fokhagymát a gyömbért  és a chili paprikát egy turmixgépben finomra daráltam. A kapott pépet megpirítottam az olívaolajon, majd megfűszereztem sóval, borssal és a madras curry-vel.

Hozzáöntöttem a paradicsomkonzervet, beletettem az egész (de azért meghámozott) tojásokat és nagyjából 20 percig főztem, hogy a szósz kellemesen besűrűsödjön.

Főtt rizzsel és lepénykenyérrel tálaltam.

20170107_144920

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!