Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egy falat Amerika: S'mores

Hogy mi is az a S'mores? Nem más, mint egy igen népszerű amerikai keksz- „szendvics” graham kekszes alappal, pillecukorral és tejcsokival.

Van ám nemzeti S’mores ünnep is a tengerentúlon, augusztus 10-én ünneplik. Ilyenkor tábortűz köré ülnek az emberek, nyársra tűzik a kis pillecukraikat, majd összeállítják az édes-ragacsos szendvicsüket. Ahogy a legtöbb népszerű ételnek, úgy a S’mores-nak is számtalan továbbgondolt változata született, én apró, graham liszt alapú sütifalatkákat készítettem, a tejcsokit karakteresebb étcsokira cseréltem, plusz még jól felturbóztam kukoricapehellyel.

Hozzávalók

10 kis szelethez
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg graham liszt
  • 5 dkg sima liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 kávéskanál olaj
  • 5 dkg kukoricapehely
  • 20 db pillecukor

Elkészítés

1. A vajat felhabosítjuk az elhabart tojással és a cukorral. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat, majd részleteiben a tojásos elegyhez szitáljuk. Alaposan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kisebb méretű tepsibe nyomkodjuk kb. 1,5 cm vastagon.
2. A kekszalapot 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
3. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk az olajon. Mikor kész, lehúzzuk a tűzről, és pár percet pihentetjük. A kukoricapelyhet durvára törjük, majd apránként a csokihoz forgatjuk. A masszát a kihűlt kekszalapra kenjük. Belenyomkodjuk a pillecukrokat, majd megvárjuk, hogy a csokis réteg megdermedjen.
4. A süteményt 10 szeletre vágjuk a pillecukrok mentén. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, majd grill fokozatra állított sütőben kb. 1-1,5 percet grillezzük (vigyázzunk, a pillecukornak éppen elég, ha színt kap, nagyon gyorsan meg tud égni). Melegen tálaljuk.

smores1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Homer Simpson kedvence: az igazi amerikai fánk

Homer Simpson kedvence: az igazi amerikai fánk

A forma kialakítása két eltérő méretű pogácsaszaggatóval tökéletesen megoldható, így speciális formára, szaggatóra sem lesz szükségetek. Fánkra fel!
Lássatok csodát: itt a legtutibb gluténmentes amerikai palacsinta receptje

Lássatok csodát: itt a legtutibb gluténmentes amerikai palacsinta receptje

Ugyanis egy szuper búzaliszt helyettesítőből készül

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!