Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A nudli egészségesen

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 30 dkg édesburgonya
  • 30 dkg zabliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 ek kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit
  • cukormentes lekvár

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, meg forró vízben teljesen puhára főzzük.

Ha elkészült, áttörjük burgonyanyomón, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással. A lisztet csak fokozatosan adagoljuk, addig, amíg már nem ragacsos a tészta, hanem jól formázható. Gyorsan dolgozzunk, különben meg is keményedhet.

A tésztából lisztes kézzel vékony hengert sodrunk és 3-4 cm-es darabokra csipkedjük.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd a gyöngyöző vízbe engedjük a nudlikat és kb. 8 perc alatt készre főzzük.

Egy serpenyőben kókuszolajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergessük, mert hamar odaéghet. Végül beleforgatjuk a főtt nudlikat.

Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes lekvárral tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!