Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A nudli egészségesen

2017. május 15.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 30 dkg édesburgonya
  • 30 dkg zabliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 ek kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit
  • cukormentes lekvár

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, meg forró vízben teljesen puhára főzzük.

Ha elkészült, áttörjük burgonyanyomón, majd összekeverjük a zabliszttel és a tojással. A lisztet csak fokozatosan adagoljuk, addig, amíg már nem ragacsos a tészta, hanem jól formázható. Gyorsan dolgozzunk, különben meg is keményedhet.

A tésztából lisztes kézzel vékony hengert sodrunk és 3-4 cm-es darabokra csipkedjük.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd a gyöngyöző vízbe engedjük a nudlikat és kb. 8 perc alatt készre főzzük.

Egy serpenyőben kókuszolajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergessük, mert hamar odaéghet. Végül beleforgatjuk a főtt nudlikat.

Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes lekvárral tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.