Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Turbó csirke

A szavazás eredménye Sára tálalásában.
2018. October 8.

Vannak olyan ételek, amelyekhez újra meg újra visszatérünk, mert biztonságot nyújtó, otthonos érzést adnak, és persze finomak, és laktatók. Az egyik ilyen menedék a rántott hús, amely egy jó krumplipürével kedvelt vasárnapi ebéd is.

Ez nálunk sincs másképp, de az olajban sütést eddig is hanyagoltam, nem csak az egészséges táplálkozás miatt, hanem azért is mert az egész lakás büdös lesz tőle. Most viszont máson is változtattam: úgy ahogy van, nem rántott húst készítek a szokásos módon, hanem panír helyett perec kérget sütök a húsra, azt is csak a tetejére. Tepsiben sütöm, a brokkolival együtt, amit így, sütve, megpirulva, parmezánnal megszórva a nagyobbik gyerekem meg is eszik, sőt, én is, pedig nem vagyok brokkoli rajongó. És közben elkészülhet a krumplipüré is, hogy egy klasszikus azért maradjon a tányéron.

Hozzávalók

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg brokkoli virágokra szedve
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek olívaolaj
  • 70 dkg csirkemell filé
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 8 ek összezúzott kisperec (kb. 5 dkg)
  • só, bors
  • 4 adag burgonyapüré

Elkészítés

Párhuzamosan kell dolgoznunk, mert a brokkoli és a csirke egyszerre készül. Ha készítesz krumplipürét, akkor azzal kezdd. Először nagyon apróra vágjuk a fokhagymát, sőt, a kés lapjával meg is nyomkodjuk, hogy gyakorlatilag egy pasztát kapjunk. Ezt megsózzuk egy csipet sóval, és állni hagyjuk 1-2 percig. Közben előmelegítjük a sütőt 200ºC-ra.

A brokkolit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a parmezán felét és 1 ek. olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a brokkolit az egyik felére rendezzük.

A csirkemellet papírtörülközővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A kukoricakeményítőt összekeverjük 4 ek. vízzel, a kisperec morzsát pedig összekeverjük a maradék olajjal. A csirkemelleket a tepsi másik felére fektetjük, megkenjük a keményítős keverékkel, majd rányomkodjuk a pereces kérget a tetejére.

Az egészet betoljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a brokkoli meg nem pirul, és a csirke át nem sül (mérettől függ). Tálalás előtt a brokkolit megszórjuk a maradék parmezánnal. A csirkét burgonyapürével, és a sült brokkolival tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A chicken noodle soup, vagyis csirkés tésztaleves

A chicken noodle soup, vagyis csirkés tésztaleves

Ez az amerikai csirkeleves többek között attól lesz kicsit más, hogy a csirkét előtte megpirítjuk.
Sült paprikás paradicsom leves kecskesajt galuskával

Sült paprikás paradicsom leves kecskesajt galuskával

Biztosan nem ismerted, de imádni fogod.
Pancake, ahogy a legjobb

Pancake, ahogy a legjobb

Keverd össze, süsd meg, forrón edd, és élvezd, mert így a legjobb!

Napi ajánlatunk

Top videók