Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös-ricottás gnocchi brokkolis csirkével

Adásban volt: 2016. November 11.
A recepthez tartozó videó
A gnocchi nem bolti, hanem különleges, házi készítésű!
2016. November 11.

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 10 dkg ricotta
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg édesburgonya
  • 1db narancs
  • fél szár póréhagyma
  • 25 dkg brokkoli
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg csirkecomb
  • olívaolaj
  • dijoni mustár
  • só, bors

Elkészítés

1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.

2. Blansírozzuk a brokkolit: 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd áttesszük jeges vízbe.

3. A kihűlt sütőtökös-édesburgonyás masszához hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a szósz jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.

4. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

5. Közben a főzőtejszínt egy tálban sóval, borssal, majd mustárral és egy kevés narancslével ízesítjük.

6. A megpirult csirkemellcsíkokat kiszedjük egy tálba és ugyanannyi ideig hagyjuk állni, amíg sültek. A serpenyőben maradt zsiradékban roppanósra sütjük a póréhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a tejszínt, és végül a brokkolit.

7. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.

8. A tésztát főzővízből egyenesen a brokkolis szószba forgatjuk, majd tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!